Asayiş
  • 8.8.2009 00:19

İŞTE HABERAL'I ELE VEREN KONUŞMALAR!..

Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ı telefon görüşmeleri ve günlüğü ele verdi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'dan ele geçirilen dökümanlar örgüt içinde kimin hangi konumda olduğu hakkında ipuçları veriyor. Bunlardan en çarpıcısı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Haberal arasında geçen o telefon görüşmesi... Ergenekon savcıları bir dönemin ordu komutanı olan Tolon'un, sivil bir kişi olan Haberal'a "Gece 3'te çağırın koşarak gelirim" demesini "Manidar" olarak değerlendiriyor.

Dikkat çeken bir diğer telefon görüşmesiyse Haberal'la Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül olduğu ileri sürülen bir kişi arasında geçiyor. Haberal karşıdaki kişiye, "Köprüyü geçene kadar aradaki siyasal kavgaları ortadan kaldırın" talimatı veriyor. Mustafa Sarıgül'ün cevabı ise çok daha dikkat çekici...

İddianame'de Ergenekon sanığı Haberal'ın bir diğer talimatı da Kanal B televizyonunun Genel Yayın Yönetmeni Nihat Duru'ya veriyor. Bu talimatlar akıllara yerel seçimler öncesi Nihat Duru ile CHP İstanbul Büyükşehir Başkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen diyaloğu hatırlattı.

Örgüt Kurmak ve Yönetmek dışında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve hükümeti devirmeye çalıştığı ileri sürülen Haberal 3. iddianamenin 2 numaralı sanığı durumunda. Ancak tutuklandığı gün cezaevi yerine hastaneye yatan Haberal, yaklaşık 115 gündür hastaneden ayrılmıyor.

(SAMANYOLU)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:52

İLGİLİ HABERLER