Gündem
  • 21.1.2020 22:14

İşte Hafter'i durduran Türk hava savunma sistemi!..

Kuşatmak için saldırıyorlar, Türk askeri önlüyor!

Hafter milislerinin başkentin güneyindeki Ayn Zara, Selahaddin ve Remle cephelerinde rastgele havan ve roket atışı yaparak ateşkesi ihlal ederken, Libya Yüksek Devlet Meclisi üyesi İdris Ebu Fayid, Trablus’un kuşatılmasına yönelik darbeci Hafter’in emellerini Türk askerinin Trablus’ta varlığının engellediğini söyledi.

Libyalı taraflar Berlin Konferansı'nda sahadaki ateşkese bağlı kalacakları vaadinde bulunsa da başkent Trablus çevresinden patlama sesleri gelmeye devam ediyor.

 Uluslararası meşruiyete sahip Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin yürüttüğü Burkan el-Gadab (Öfke Volkanı) Operasyonu Sözcüsü Abdulmalik el-Medeni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hafter milislerinin başkentin güneyindeki Ayn Zara, Selahaddin ve Remle cephelerinde rastgele havan ve roket atışı yaparak ateşkesi ihlal ettiğini bildirdi.

 UMH’ye bağlı güçler, Trablus’un düşmemesi için önlem almaya devam ederken, TRT Arabic’e konuşan Libya Yüksek Devlet Meclisi üyesi İdris Ebu Fayid, Trablus’un kuşatılmasına yönelik darbeci Hafter’in emellerini Türk askerinin Trablus’ta varlığının engellediğini söyledi.

 Fayid, Berlin Zirvesinin sonuçlarına UMH olarak rıza gösterdiklerini söyledi.

 Türkiye, Libya’ya gönderdi: İşte Hafter’i korkutacak savunma sistemi!

Türk yapımı alçak irtifa hava savunma sistemlerinin Libya'da konuşlandırıldığı iddia edildi.

 Libya'dan haber aktarımı yapan sosyal medya hesapları tarafından aktarılan görüntülerde, ülkede daha önce görüntülenmemiş bir hava savunma sistemi görülüyor. MepaNews'te yayınlanan habere göre Libya'dan olduğu belirtilen görüntülerde, KORKUT alçak irtifa hava savunma sisteminin bir araç üzerinde başka bir bölgeye naklediliği görülüyor.

Bölgedeki kaynaklar hava savunma sisteminin Trablus'un doğusundaki Mitiga Uluslararası Havaalanı'na konuşlandırılmak üzere bölgeye gönderildiğini ifade ediyor. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, "Libya'ya askerimizi gönderiyoruz, tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

KORKUT hava savunma sistemi ile ilgili görsel sonucu

 KORKUT hava savunma sistemi özellikleri

- Üretici : ASELSAN, FNSS

 - Uzunluk : 7m

 - Genişlik : 3.9m

 - Yükseklik : 2.2m

 - Azami hızı : 65 km/h

 - Hareket halinde atış yeteneğine sahip stabilize silah kulesi

 - Atış Kontrol Radarı ve E/O algılayıcıları barındıran

 - Entegre Takip Platformu ile hassas hedef takibi

 - 35 mm KDC-02 tipi çift namlulu silah sistemi ile yüksek ateş gücü (1100 atım / dakika)

 - İki farklı tipte mühimmatın aynı anda yüklenmesine ve tercih edilen mühimmatın istenen anda seçilerek atılmasına olanak tanıyan Otomatik Şeritsiz Mühimmat Besleme Mekanizması (OŞMBM)

KORKUT hava savunma sistemi ile ilgili görsel sonucu

- Parçacıklı Mühimmat kullanımı ile hava savunma görevinin sabit/döner kanat uçaklara, havadan yere füzelere, seyir füzelerine ve insansız hava araçlarına karşı etkili şekilde icrası

KORKUT hava savunma sistemi ile ilgili görsel sonucu

- Üst seviye komuta kontrolü koordinasyonunda operasyon

KORKUT hava savunma sistemi ile ilgili görsel sonucu

- Gelişmiş atış kontrol algoritmaları

 

Güncellenme Tarihi : 22.1.2020 01:27

İLGİLİ HABERLER