Sağlık
  • 10.10.2008 01:54

İŞTE HASTALIKLARA KARŞI KALKAN OLAN 2 GIDA!..

Gaziantep'te yapılan bilimsel bir araştırmada, Antep fıstığının damar tıkanıklığını önlediği, kolesterolü düşürdüğü belirlendi. Gaziantep Üniversitesi'nden bir grup bilim adamı tarafından gerçekleştirilen ve konuyla ilgili ilk defa insanlar üzerinde kontrollü olarak yapılan araştırma özelliğini taşıyan çalışmada, bir ay boyunca Akdeniz diyeti uygulanan 32 erkeğe daha sonra aynı diyetle birlikte bir ay boyunca da 100 gram Antep fıstığı verilerek kan örnekleri alındı.
Kan örneklerinde yapılan incelemede, Antep fıstığının kolesterol düşürücü etkisinin yanı sıra damar tıkanıklığı ile antioksidan etkisi incelendi. Araştırmada, fıstığın damar tıkanıklığını önleyici etkisi olduğu belirlenirken, bu etkinin cevizden daha fazla olduğu vücudun zararlı toksinleri engelleyen antioksidan miktarını artırdığı da saptandı.
Nar modern tıbbın şifa kaynağı
Prof. Dr. Necat Yılmaz, '' Nar, damar tıkanıklıklarını yüzde 44 oranında geriletiyor'' dedi. Yılmaz, narın alzheimer hastalığı, erkek infertilitesi ve obezitede etkili olduğunu bağışıklık sistemini güçlendirerek pek çok hastalıktan koruduğunu kaydeden Yılmaz şunları söyledi: ''Nar kolesterol ve şekeri dengeleyip kalp sağlığını koruyor. Kanser hücrelerinin gelişmesini engelliyor. Cilt ve prostat kanserine karşı da koruyor.”

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:33

İLGİLİ HABERLER