Yaşam
  • 29.3.2009 17:24

İŞTE, HAYATI KOLAYLAŞTIRAN CEP NUMARALARI...

Cep telefonları sadece iletişim kurmamıza yaramıyor. Uludağ’da bir gencin kaybolması ve BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesiyle operatörlerin sunduğu hizmetler daha da önem kazandı. Operatörlerin sağladığı pek çok servis hayatımızı hem kurtarıyor hem de kolaylaştırıyor. Star gazetesinin haberine göre, bir mesajla bulunduğunuz yeri veya en yakın eczanenin yerini öğrenebildiğimiz gibi Türk Telekom’un acil hatlarına, 112, 110 gibi hayat kurtaran numaralarına da SIM kartınız takılı olmasa da ulaşabiliyorsunuz. Telefonunuzdan vergi borcunuzu öğrenebiliyor, yabancı dilden çeviri yaptırabiliyorsunuz.

NeNerede?

Bilmediğiniz bir semtte, eczane arıyorsunuz. 4565’e ECZANE yazın gönderin, size en yakın eczane cebinize gelsin. NeNerede servisi sayesinde, bulunduğunuz yeri ve aradığınız eczane, otopark, okul, otobüs durağı, benzin, taksi, polisin yerine öğrenebiliyorsunuz.

KimNerede?

KimNerede? servisiyle aile üyelerinizin ve sevdiklerinizin yerini harita üzerinden tanımlayın, tanımladığınız bölgeye girdiklerinde veya çıktıklarında web, WAP veya SMS üzerinden yer bilgilerine kolayca erişin. Tanımladığınız bölgelerde olmasa dahi, detaylı Türkiye haritası üzerinde nerede olduğunuzu öğrenin.

İDO MobilBilgi Servisi

İDO (İstanbul Deniz Otobüsleri) Mobil Bilgi Servisi ile Eskihisar, Topçular, Sirkeci ve Harem arabalı vapur seferlerini kullanan yolcular iskeleye gelmeden 3436’ya mesaj göndererek ortalama bekleme sürelerini öğrenebiliyorlar. Aboneye, bekleme süresi 90 dakikanın altında ise bu süre dakika olarak, bekleme süresi 90 dakikanın üzerinde ise alternatif iskele ve sefer bilgisi yollanıyor.

HazırCevap

Michael Jackson’nun burcu ne? Nergisler ne zaman açar? Milli Takım’ın en golcü futbolcusu kim? Bunlar gibi binlerce sorunun cevabı HazırCevap servisinde.

İBB Cep Trafik

Turkcell ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir hizmeti olan İBBCepTrafik ile anlık trafik durum bilgisine, dilediğiniz an ve dilediğiniz yerden ulaşabilirsiniz. İstanbul genelindeki yolculuklara rehberlik eden ve trafik yoğunluğuna göre alternatif güzergah sunulan programda, kullanıcılar cep telefonlarıyla, 175 noktadaki trafik görüntülerini canlı olarak izleyebilir ve 280 adet trafik ölçümleriyle hazırlanan Trafik Yoğunluk Haritası’ndan yoğunluk bilgilerini alabilir. Bununla birlikte, İstanbul içinde seçilen iki nokta arasındaki tahmini seyahat süresi tespiti de İBBCepTrafik ile hizmete sunulan diğer bir uygulama. İBBCepTrafik uygulamasını cep telefonunuza yüklemek için TRAFIK yazıp 1530 ‘a kısa mesaj gönderebilirsiniz. İBB Cep Trafik servisi aylık 5 TL/40 kontör (ÖİV ve KDV dahil).

Neredeyim

Yeni bir yere gittiğinizde nerede olduğunuzu tam olarak bilemediğinizde ya da size ulaşmalarını istediğinizde ve yerinizi tarif edemediğinizde Turkcell Neredeyim? hizmetini kullanabilirsiniz. Servis abonenin sinyal aldığı baz istasyona göre yer tespiti yaptığı için yaklaşık lokasyon 300 ile 500 metre arasında değişiyor. Şehir dışı ve kırsal alanda 11.5 km.yi buluyor. Servisten yararlanmak için ‘Neredeyim’ yazıp, 7777’ye SMS atmak gerekiyor. Kullanım ücreti 2 SMS/4 kontör. Abone de kontör olmasa da mesaj gönderilebiliyor.

Vergi sorgulama ve tahsilat

İstanbul Şişli Belediyesi ile gerçekleştirilen uygulama, vergi mükelleflerine ciddi boyutlarda kolaylık sağlıyor. Kullanıcıların cep telefonlarını kullanarak borç öğrenebilmelerine ve ödemelerini yapmalarına olanak sağlıyor. Şişli Belediyesi işbirliğiyle başlatılan yeni uygulama sayesinde, Şişli ilçesi sınırları içinde yaşayan emlak ve çevre vergisi mükellefleri, cep telefonlarından mükellef sicil numaralarını öğrenebiliyor ve borçlarını ödeyebiliyor. Vergi Sorgulama ve Tahsilatı servisi, yakın gelecekte Türkiye’deki diğer belediyelerle de devreye alınacak.

KonuşanMesaj

DestekCell tarifesini kullanan işitme engelli abonelerin iletişiminde kolaylık sağlamak amacıyla hazırlanmış bir servis. KonuşanMesaj servisi, DestekCell tarifesindeki abonenin yazdığı mesajları, Turkcell veya sabit hatlı yakınlarına sesli mesaja çevirerek iletiyor. Bu servisten sadece DestekCell tarifesindeki aboneler faydalanabilir. Bu servis ile sadece Turkcell ve sabit hatlı Türk Telekom numaralarına gönderim yapılabilir.

HaberVer

DESTEKCELL tarifesindeki aboneler için acil durumlarda ve ihtiyaç duyduklarında kolayca yakınlarına erişebilmelerini sağlayan ücretsiz bir servis. HaberVer Servisi’nden sadece DestekCell tarifesindeki aboneler faydalanabiliyor.

Nöbetçi Eczane

Tüm iller için ilçe ve semt bazında nöbetçi eczane bilgisi verilir. SMS ile bilgilerin cep telefonunuza gelmesi için ECZANE yazın, bir boşluk bırakın veya *(yıldız) tuşuna basın, bilgi almak istediğiniz eczanenin bulunduğu ilin alan kodunu yazın, ilçe veya semtin adını yazın. Bu mesajı, 7070’e gönderin, istediğiniz bilgi kısa mesaj olarak cep telefonunuza gelir. Faturalı hatlar için 2 standart SMS, ön ödemeli hatlar için 4 kontör.

Sözlük

Türkçeİngilizce, İngilizceTürkçe, TürkçeAlmanca, AlmancaTürkçe, TürkçeFransızca, FransızcaTürkçe olmak üzere sorulan kelime ile tercüme edilir. SOZ yazın, bir boşluk bırakın veya *(yıldız) tuşuna basın. Türkçe’den İngilizce’ye tercüme için TI, İngilizce’den Türkçe’ye için IT, Türkçe’den Almanca’ya için TA, Almanca’dan Türkçe’ye için AT, Türkçe’den Fransızca’ya için TF, Fransızca’dan Türkçe’ye için FT yazın. Tercümesini istediğiniz kelimeyi yazın, 7070’e gönderin. Sorgulanan kelime birkaç kelimeden oluşuyorsa, kelimeler arasında birer boşluk bırakılarak yazılır.

Diğer Haberler
Seçim teknolojileri hala emekliyor
Ferrari'ye Türk rakip!
Küresel sanal casusluk ağı bulundu
"Mısırlı gibi oku"
Discovery dünyaya döndü
Bilgisayarlarda '1 Nisan' korkusu
Cepten internet televizyonu yayını yapın
Kan akışı elektriğe dönüşebilecek
Windows'a dokunmaya az kaldı
Ay'a inişin 40. yılı kutlanacak
Videoda seçicilik
MyBook kalınlaştı
Göz dostu monitör
Korsanlardan yeni hizmet
Her köşeye hava yastığı

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:42

İLGİLİ HABERLER