Gündem
  • 17.9.2013 10:35

İşte helikopterin enkazından ilk görüntüler!..

Sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Türk jetleri tarafından düşürülen Suriye helikopterinin enkazından kalan parçalar, bölgedeki hurdacılar tarafından kamyonetlere yüklenerek götürüldü.

Helikopterin İdlib kentine bağlı Obin köyünde evlerin yaklaşık 100 metre uzağına düştüğü, enkazın yamaçtan aşağı dağıldığı görüldü. Helikopterin düşmesi nedeniyle bölgede ağaçlar ve çalılıkların yandığı, halen çevreden duman çıkmaya devam ettiği gözlendi.

Helikopter enkazından kalan parçaların çoğunluğu bölgedeki hurdacılar tarafından toplandı. Kabin, kuyruk ve pervanelerden kalan parçalar, olay yerine getirilen kamyonetlere yüklenerek götürüldü. Motor ve diğer bazı parçalar ise çevredeki vatandaşlar tarafından toplanıyor.

Obin köyü sakinlerinden Ebu Mehmet Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye helikopterinin bir süre çevrede uçtuğunu ve bu sırada Türkiye sınırını ihlal ettiğini gördüklerini anlattı.

Helikopterin, köy yakınında kurulu sahra hastanesini bombalama hazırlığında olduğunu düşündüklerini ifade eden Mustafa, şunları söyledi:

"Helikopter bir süre köy üzerinde ve çevrede uçtu. Bu sırada Türkiye sınırını ihlal etti. Helikopterin, sahra hastanesini bombalayacağını düşünüyorduk. Ama bir süre sonra Türkiye'den gelen savaş uçağı helikopteri düşürdü. Şükürler olsun helikopter hastaneye bombalayamadı. Enkaz, köyümüze yok yakın bir bölgeye düştü. İki pilotun helikopter düşmeden önce atladığını gördük. Pilotların düştüğü bölgeye bazı köylüler gitti ama bir şey bulamadılar. Pilotların durumunu bilmiyoruz."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:59

İLGİLİ HABERLER