Gündem
  • 20.10.2008 10:05

İŞTE, İLHAN SELÇUK'A YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR...

YUSUF MELİKOĞLU
İSTANBUL  - "62- EMİN CANER YİĞİT: "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "6136 sayılı kanuna muhalefet etmek"le yargılanan Yiğit'in iletişim tespit tutanakları göz önüne alındığında organize suç örgütü lideri olan Reis kod adlı Sedat Peker'in elemanı olduğu ve Peker tarafından şüpheli Veli Küçük'ün şöförü olarak görevlendirildiği belirtiliyor.
63- SEDAT PEKER: "Silahlı terör örgütüne üye olmak" la suçlanan Sedat Peker'in "Reis" kod adını kullandığı ve örgütün üst düzey sorumlarından Veli Küçük, Muzaffer Tekin ve Paşa kod adlı M. Fikri Karadağ ile görüştükleri belirtilen iddianamede Sedat Peker'in Ergenekon terör örgütünün illegal kişiler bölümünde tarif edilen yapılanması içerisinde bulunduğu iddia ediliyor.
64- SEMİH TUFAN GÜLALTAY: "Silahlı terör örgütüne üye olmak" la suçlanan Akın Birdal suikastından hükümlüsü olan Ulusal Birlik Hareketi Platformu başkanı Semih Tufan Gülaltay'ın Ergenekon terör örgütünün talimatları doğrultusunda örgütlenmeye gittiği belirtiliyor.
65- ALİ YASAK: "Silahlı terör örgütüne üye olmak"la suçlanan ve kamooyunda "drej Ali" olarak tanınan Ali Yasak'ın Tuncay Güney'in beyanları ile "Mafianın Yeniden Yapılanması" belgesine göre mafya bölümünde anlatılan ve lider konumunda yer alan Arnavut kod adlı Sami Hoştan ile bağlantısının olduğu ifade ediliyor.
66- KEMAL YALÇIN ALEMDAROĞLU:İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Alemdaroğlu "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etmek", "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi", "Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması", "Mala zarar verme", "Devletin güvenliğine ilişkin belgeler, Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme", "Kişisel verilerin kaydedilmesi", "Silâh sağlama", "Adil yargılamayı etkilemeye
teşebbüs", "Yasaklanan bilgileri temin", "Askerleri itaatsizliğe teşvik", "Tutuklu, hükümlü veya suç delillerini bildirmeme", "Yasaklanan bilgileri açıklama", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Kanun'na muhalefet etmek", "Telsiz Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanıyor. Alemdaroğlunun ayrıca 254 yıldan 524 yıla kadar hpsi talep ediliyor.
Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu'nun Ergenekon terör örgütünün yapılanması içinde bizzat Ergenekon başkanlığı bünyesinde sivil şahıslarca yönetileceği belirtilen Teori Tasarım ve Planlama Dairesi Başkanlığı (sivil) içinde görevli yönetici konumunda olduğu ve toplumdaki kariyeri ile ulaşıp etkileyebileceği kesimleri darbe yaptırmaya teşvik ettiği iddia ediliyor.
67-İBRAHİM BENLİ: "Silahlı terör örgütüne üye olmak"la suçlanan Ulusal Sanayi ve İş Adamları Derneği (USİAD) Yönetim Kurulu üyesi Benli'nin şüpheliler Doğu Perinçek, M. Adnan Akfırat, Ferid İlsever ve Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Emin Gürses ve Güler Kömürcü ile örgütsel irtibatları olduğu belirtiliyor.
68-MAHİR ÇAYAN GÜNGÖR: "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "ruhsatsız silah bulundurmak" la yargılanıyor.
69-YUSUF TUNÇER: "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" la yargılanıyor.
70-AYDIN GERGİN: "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "ruhsatsız silah bulundurmak"la yargılanıyor.
71-YUSUF BEŞİRİK: "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" le yargılanıyor.
72-İLHAN SELÇUK: Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı Selçuk, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etmek", "Açıklanması yasak belgeleri temin etmek, açıklamak, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Kanun'na muhalefet etmek" "Telsiz Kanunu'na muhalefet etmek", "Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el
değiştirmesi", "tutuklu, hükümlü veya suç delillerini bildirmeme", "Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs", "askerleri itaatsizliğe teşvik", "yasaklanan bilgileri temin", "silâh sağlama", "mala zarar verme", "kişisel verilerin kaydedilmesi", "kasten öldürmeye azmettirmek" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. Selçuk'un ayrıca 256 yıldan 524 yıla kadar hapsi talep ediliyor.
İddianamede Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı olan şüpheli İlhan Selçuk'un Ergenekon örgütü içindeki konumu itibariyle örgütün üst düzey yönetiminde, özellikle örgütün fikir ve düşünce yapısını oluşturan beyin kadrosunda yeraldığı kanaatine varıldığı belirtildi. Operasyonlarda ele geçen "Devletin Yeniden Yapılandırılması" belgesinde belirtilen "yerin altındakiler ve yerin üstündekiler" olarak adlandırılan oluşumun görünmeyen kısmını şüpheli İlhan Selçuk'un yazarlık faaliyetleri dışında
gizlice yürüttüğü iddia ediliyor. İlhan Selçuk'un aylık yemekler ve yemeklere katılan seçkin insanları bir şekilde organize ettiği belirtilen iddianamede İlhan Selçuk'un terör örgütü yapılanmasında Ergenekon başkanlığı bünyesi içinde yer alan Teori, Tasarım ve Planlama Dairesi Başkanlığı görevini yürüttüğü, aynı birimde görevli bulunan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in kendisine bu konuda yardımcı olduğu, şüpheli Kemal Yalçın Alemdaroğlu'nun da da aynı birimde uzman olarak görevli olduğu belirtildi. Üç
şüphelinin gerek darbe hazırlıkları gerekse katıldıkları gizli toplantılar ve etki edebildikleri toplulukların özelliği göz önüne alındığında üçünün de Ergenekon terör örgütünde üst düzey sorumlu olarak görev yaptıkları ve kendilerine bağlı birimlerdeki medya gücünü ve örgüt üyelerini sevk ve idare ettikleri iddia ediyor.
73- FUAT TURGUT: "Silahlı terör örgütüne üye olma","Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" le yargılanıyor.
74- MURAT ÖZKAN: "Silahlı terör örgütüne üye olmak" la yargılanıyor.
75- SATILMIŞ BALKAŞ:"Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etmek" le yargılanan Balkaş'ın Kemal Kerinçsiz ile71 kez görüştüğü ve askeri darbe yapılması yönündeki telefon mesajını gönderdiği ifade ediliyor.
76- ASIM DEMİR: "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "ruhsatsız silah bulundurmak" la yargılanıyor.
77-ATİLLA AKSU: "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım yardım etmek" ve" Görevi kötüye kullanmak"la yargılanıyor.
78-ERDAL İRTEN: "Silahlı terör örgütüne üye olmak" la yargılanıyor.
79-RAİF GÖRÜM: "Silahlı terör örgütüne üye olmak" la yargılanıyor.
80-YUSUF GÖRÜM: "Silahlı terör örgütüne üye olmak" la yargılanıyor.
81-RECEP GÖKHAN SİPAHİOĞLU: "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "ruhsatsız silah bulundurmak" la yargılanıyor.
82-COŞKUN ÇALIK:"Silahlı terör örgütüne üye olmak" la yargılanıyor.
83-AYHAN ÇELİK: "Silahlı terör örgütüne üye olmak" la yargılanıyor.
İddianamede Çelik'in Ergenekon terör örgütünün provaktif bir terör eylemi olarak Kuvayı Milliye Derneği'ndeki yapılanmasına havale ettiği Orhan Pamuk, Fehmi Koru, Ahmet Türk, Osman Baydemir ve Sebahat Tuncel'in öldürülmeleri eylemlerine ilişkin hazırlık hareketleri aşamasında yer aldığı iddia ediliyor.
84-TANJU OKAN: "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "ruhsatsız silah bulundurmak" la yargılanıyor.
85- YAŞAR ARSLANKÖYLÜ: "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "ruhsatsız silah bulundurmak"la yargılanıyor.
86-İHSAN GÖKTAŞ: "Silahlı terör örgütüne üye olmak"la yargılanıyor".

İLHAN SELÇUK DURUŞMAYA KATILMAYACAK

Ergenekon davasının görülmesine saatler kala tutuksuz sanıklardan Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk'un duruşmaya katılmayacağı öğrenildi. Selçuk'un, özel bir hastaneden aldığı raporu mahkemeye sunduğu bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:10

İLGİLİ HABERLER