Asayiş
  • 10.4.2020 14:30

İşte İmamoğlu'nu tehdit eden CHP'linin ilk ifadesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu tehdit eden ve tutuklanan CHP'li Tuna Görgünoğlu ilk ifadesinde "İmamoğlu, o göreve layık değil" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na mail atarak tehdit eden ve "Senin kanını akıtır, sana içiririm. Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm" ifadelerini kullanan Tuna Görgünoğlu, dün gözaltına alınmış ardından da adliyeye sevk edilirken görüntülenmişti.

İfadesi ortaya çıktı

Görgünoğlu'nun verdiği ilk ifade de ortaya çıktı. Zanlı ifadesinde "İmamoğlu, o göreve layık değil" diye konuştu.

CHP üyesi olduğu anşılmıştı

İmamoğlu’nu e-mail yoluyla tehdit ettiği iddia edilen Tuna Görgünoğlu’nun CHP Etimesgut ilçesi üyesi olduğu ortaya çıkmıştı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Tuna Görgünoğlu ifadesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği faaliyetlerine katıldığını, 2018 yılında ise memurluktan istifa ettikten sonra CHP Genel Merkezi'ne giderek partiye üye olduğunu söyledi.

CHP'NİN SANDIK GÖREVLİSİ
2018 yılında yine CHP'den milletvekili aday aday müracaatında bulunduğu kaydeden şüpheli aday yapılmadığını belirtti. Görgünoğlu, parti bünyesinde resmi olamasa da sandık görevlisi olarak görev yaptığını söyledi.

"MAİLİ BEN GÖNDERDİM"
Ekrem İmamoğlu'na tehdit içerikli e-posta atılan adresin kendisine ait olduğunu kabul eden şüpheli, kendisini kamuoyundan tanıdığını anlattı. Bahse konu e-postayı bizzat kendisinin gönderdiğini ileri sürdü.

 

İmamoğlu'nun CHP'ye yakışmadığını ve zarar vereceğini düşündüğü için böyle bir e-posta attığını kaydeden Tuna Görgünoğlu, İmamoğlu'nu yaklaşık bir yıldır eleştirdiğini, konu ile ilgili daha önce CHP Genel Merkezi'ne e-posta gönderdiğini ama eleştirilerinin hiçbir şekilde dikkate alınmadığını söyledi.

Görgünoğlu'nun el konulan tabletinde yine Ekrem İmamoğlu'na tehdit ve hakaret içerikli başka e-postalar da gönderdi tespit edildi. Şüpheli bu e-postaları da kendisinin attığını kabul etti.


SOSYAL MEDYA HESAPLARI DA BELİRLENDİ
Ayrıca şüphelinin "@caesar tuna" adresli Twitter hesabını da kullandığı belirlendi. Bu adresten de İmamoğlu aleyhine çok sayıda paylaşım yapıldığı tespit edildi.





Şüpheli söz konusu adresi bir yıldır kullandığını, belirlenen paylaşımları da kendisinin yaptığını itiraf etti.


SABAH

Güncellenme Tarihi : 11.4.2020 01:33

İLGİLİ HABERLER