Dünya
  • 25.9.2013 01:54

İşte İngiliz terörist beyaz dul!..

61'i sivil, 6'sı güvenlik görevlisi 67 kişiyi öldüren El Kaide bağlantılı örgüt üyelerine yönelik operasyon tamamlandı.Operasyon sırasında çıkan çatışmalarda 5 terörist yıkılan bölümün altında kalarak can verdi.11 terörist ise teslim oldu. Operasyondan Kenya Westgate alışveriş merkezinin kontrolü tamamen güvenlik güçlerinin denetimine geçti.
Kenya Cumhurbaşkanı operasyonun tamamlandığını canlı yayında açıkladı.

DÜNYAYI ŞOK EDEN İNGİLİZ KADIN TERÖRİST

Kenya'nın başkenti Nairobi'de alışveriş merkezini basarak en az 62 kişiyi öldüren militanlar arasında İngiliz bir kadının da bulunuyor.

Kenya Dışişleri Bakanı Amina Muhammed, Westgate alışveriş merkezine saldıranlar arasında yer aldığı düşünülen İngiliz kadının yanısıra, ''iki ya da üç Amerikan vatandaşının da olduğunu'' söyledi.

Ancak militanların arasında Batılıların ve kadınların yer aldığı haberleri tam olarak aydınlanmadı.

Bundan önceki saatlerde Kenya İçişleri Bakanlığı saldırganlardan bazılarının kadın kıyafeti giymiş olabileceğini fakat hepsinin erkek olduğunu açıklamıştı.

Lakabı ''Beyaz Dul''İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, saldırıyı gerçekleştiren militanlar arasında İngiliz bir kadının da bulunduğu yönünde kendisine bilgiler ulaştığını fakat konu hakkında kesin bir açıklama yapmadan önce Kenya'daki soruşturmanın sona ermesini ve kimliklerin doğrulanmasını beklediğini söyledi.

Kenya Dışişleri Bakanı'nın açıklaması ardından bahsi geçen İngiliz kadının ''Beyaz Dul'' lakabıyla tanınan Samantha Lewthwaite olabileceği yönünde yoğun spekülasyon yapılıyor.

Samantha Lewthwaite medyanın gündemine ilk defa 7 Temmuz 2005 tarihinde Londra metrosunu ve bir belediye otobüsünü hedefleyen intihar eylemcilerinden Germaine Lindsay'nin eşi olarak girmişti.

Germaine Lindsay, Piccadily hattında üzerindeki bombayı patlatarak 26 kişinin ölümüne yol açtı.

Jamaika doğumlu kocasının intihar eylemi ardından dul kalan Samantha Lewthwaite, Müslümanlığa geçmiş beyaz bir İngiliz.

Kayıplara karışıyor

Medyanın ''Beyaz Dul'' lakabıyla andığı Samantha Lewthwaite'in sicilinde terör eylemlerine karıştığına dair İngiltere'de hiçbir veri yer almıyor.

Lewthwaite, kocasının intihar saldırısını kınamış ve radikal İslamcılar tarafından ''beyninin zehirlendiğini'' söylemişti.

Ama istihbarat yetkilileri, 7 Temmuz 2005'teki saldırılardan bir süre sonra kayıplara karışan Samantha Lewthwaite'in Kenya'ya gittiğini ve geçen sene Somali'ye geçtiğini düşünüyor.

Kenya hükümeti, Doğu Afrika'da saklandığını düşündüğü Samantha Lewthwaite hakkında ülkenin sahil kesiminde saldırılar planlayan bir terör hücresinin üyesi olduğu iddiasıyla tutuklama emri çıkardı.

Muhabirler, militanlar arasında İngiliz bir kadının da bulunduğu teyit edilirse, bu kişinin Samantha Lewthwaite olmasına büyük ihtimal veriyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:44

İLGİLİ HABERLER