Dünya
  • 28.11.2020 23:12

İşte İsrail’in öldürdüğü İranlı bilim adamının cenazesi

İranlı Nükleer Fahrizade'nin öldürülmesiyle, İran'ın son 10 yılda suikastlar sonucu kaybettiği üst düzey nükleer fizikçi sayısı 5'e yükselmiş oldu.

İran'ın Yüksek Lideri, haydut ulusun bomba programının 'babası' olarak adlandırılan tanınmış bir nükleer bilim adamının suikastının arkasındaki kişilere 'kesin ceza' emri verdi (resimde: İran'ın Yargı Şefi Ayetullah Ebrahim Raisi, Mohsen Fakhrizadeh-Mahabadi'ye saygı gösteriyor)
Suikaste uğrayan Fahrizade, İran'ın nükleer programının mimarlarındandı..Tahran'da suikaste uğrayan İran'ın nükleer programının kilit isimlerinden bilim insanı Muhsin Fahrizade, İsrail'in hedefindeki kişi olarak ön plandaydı.

Mohsen Fakhrizadeh-Mahabadi (resimde), dün, Absard kırsal kasabası ile başkent Tahran arasındaki yolda bir patlama ve ardından makineli tüfekle açılan bir pusuda öldürüldü.


İran'da adeta şok etkisi yapan suikastten sonra  Muhsin Fahrizade'nin cenazesi bugün ziyarete açıldı. Tabutta yüzü açık olarak yatan Fahrizade'nin eşi gelenleri karşılıyor.

İran'ın Yüksek Lideri Ayetullah Ali Hamaney (resimde) bugün Fakhrizadeh-Mahabadi'yi 'ülkenin önde gelen ve seçkin nükleer ve savunma bilimcisi' olarak adlandırdı
Mohsen Fakhrizadeh-Mahabadi'nin dul eşi,  'Şehit olmak istedi ve dileği gerçekleşti' dedi.


İranlı nükleer baş bilim adamının dul eşi, devlet televizyonunda kocasının tabutuyla İsrail tarafından gerçekleştirilien suikastın intikamını almaya yemin etti.


Yüksek lider Ali Khamenei'nin danışmanı, saldırının arkasında İsrail'in olduğu iddiasını yineledi ve uyarıda bulundu.İran'ın 'bu ezilen şehidin katillerine şimşek gibi ineceğini' ve 'yaptıklarından pişman olacağını' söyledi.

Tanıkların bir patlama sesini ve ardından makineli tüfek ateşini duyduğunu söyledi.  Saldırı Fakhrizadeh-Mahabadi'nin içinde bulunduğu bir arabayı hedef aldığını gösteriyor.  Resimde: Saldırının sonrasının bir parçası

Saldırıda yaralananlar (fotoğrafta görülen) yerel bir hastaneye kaldırıldı ancak sağlık görevlileri Fakhrizadeh-Mahabadi'yi canlandıramadı.

İran Devlet Televizyonu, yol üzerindeki cam ve metal kırıkları da dahil olmak üzere olay yerinin birkaç görüntüsünü yayınladı (resimde)

Güncellenme Tarihi : 28.11.2020 23:28

İLGİLİ HABERLER