Gündem
  • 15.8.2020 16:27

İşte İstanbul Sözleşmesiyle ilgili yalanlar ve gerçekler

Tamamen mason ve batı eksenli ve küfür aksanlı İstanbul sözleşmesini özellikle de AK Partili Muhafazakar kadınların savunması hakikaten son derece rahatsız edici bir o kadar da ibretlik bir vakadır.

Aile Akademisi o sözleşmenin maskesini düşürdü! Yalanlar ve gerçekler...

Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkılması yönünde çalışmalar yürüten Aile Akademisi Derneği’nin “İstanbul Sözleşmesi tartışmalarında sık kullanılan manipülasyonları” incelediği raporda, 81 maddelik fesat sözleşmesinin kadına yönelik şiddeti önlemediği gibi aksine artırdığına ve tepki çeken maddelerinin revize edilmesine bizzat sözleşmedeki maddelerin izin vermediğine işaret edildi.

Aile Akademisi Derneği, hazırladığı raporunda İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik tüm kara propagandaları bir bir çürüttü. “İstanbul Sözleşmesi tartışmalarında sık kullanılan manipülasyonlar” başlığıyla hazırlanan raporda, fesat sözleşmesinin kadına yönelik şiddeti önlemediği aksine artırdığı, tepki çeken maddelerinin revize edilmesine de izin verilmediği tespit edildi. Sözleşmesi ile ilgili tüm gerçekler:

l “Sözleşme, yerli ve millidir!”

GERÇEK: Avrupa Konseyi CAHVIO Komitesi tarafından Fransa’da hazırlanmıştır. 47 ülkeden 70’e yakın üye hazırlanmasında görev almıştır. Türkiye bir üye ile temsil edilmiştir.

Uygulayanlarda şiddet tavan yaptı

l “Kaldırılırsa şiddet önlenemez, artar.”

GERÇEK: Sadece Türkiye’de değil, sözleşmenin yürürlükte olduğu diğer ülkelerde de şiddet artmaktadır. Dahası İsveç, Finlandiya, Danimarka gibi toplumsal cinsiyet eşitliğinin en iyi uygulandığı ülkeler, şiddetin en yüksek olduğu ülkelerdir. Af Örgütü’nün 2019 yayınladığı rapor da bunu belgelemektedir.

l “İstanbul Sözleşmesi uygulanmıyor.”

GERÇEK: 6284 Sayılı “Aileyi Koruma ve Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Kanunu” 2012’de çıkmıştır. Bu kanun 8 yıldan beri yürürlüktedir. Bunun dışında Türkiye’de, toplumsal cinsiyet ideolojisinin esas alındığı 5 tane eylem planı hazırlanmış ve uygulanmıştır. Yeni plan ise hali hazırda uygulanmaya devam etmektedir.

l “Değerlerimize uygun olmayan maddeleri değiştirebiliriz, iptal etmemize gerek yok.”

GERÇEK: 81 maddenin sadece 7’sinin bazı bentlerine çekince konulabilmektedir. Asıl tartışma konusu olan maddeler yoktur. Bunlar da sadece göçmenlerle ilgili maddelerdir.

Böyle saptırılıyor

l “Sözleşme kanun değildir, Meclis’te kendi değerlerimize uygun kanun çıkarabiliriz.”

GERÇEK: Anayasa’nın 90. maddesine göre iç hukukun uluslararası sözleşmelere aykırı olması mümkün değildir.

Bilimsel çalışmalar yalanı

l “Karşı çıkanlar marjinal gruplardır.”

GERÇEK: Sözleşmeye halkın her kesiminden kadın ve erkekler karşı çıkmaktadır.

l “Sözleşme ülkelerin ortak kabulüdür.”

GERÇEK: Avrupa Konseyi ülkelerinden Rusya ve Azerbaycan, hiç imzalamamıştır. Bulgaristan, Çekya, Macaristan, Ermenistan, Letonya, Litvanya, Lihtenştayn, Moldova, Slovakya, Ukrayna ve İngiltere ise imzalamış onaylamamıştır. Polonya da çekiliyor.

9 yıl önce de itiraz edilmişti

l “Eşcinsellik maddesi şiddete dönük.”

GERÇEK: İfadenin geçtiği 4. madde, “Temel Haklar, Eşitlik ve Ayrım Gözetmeme” başlığı altında düzenleniyor.

l “9 yıl sonra neden gündeme getirildi?”

GERÇEK: Sözleşme belki bazı kesimlerin gündemine yeni girmiş olabilir. Aile Akademisi Derneği olarak sözleşmenin imzalandığı tarihlerden itibaren konuyla ilgilendik; araştırma, rapor, makaleler yayınladık. Bu çalışmaları ilgililere/yetkililere ulaştırdık. Bunun dışında seminerler yaparak, ziyaretlerde bulunarak sivil toplum kuruluşlarını ve ilgilileri uyarmaya çalıştık. Yaptığımız basın açıklamalarıyla siyasileri ve halkımızı uyarmaya gayret ettik.

YENİ AKİT

 

Güncellenme Tarihi : 15.8.2020 16:42

İLGİLİ HABERLER