Gündem
  • 16.1.2014 17:10

İşte İstanbul'un yeni başsavcısı

Yeni İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı belli oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın yerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu atandı. Salihoğlu 2003 yılında bombalı saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.3 Haziran 2003’te Ataköy’deki lojmanlardan Beşiktaş’ta bulunan DGM’ye giderken bombalı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda, Cumhuriyet Savcıları Hadi Salihoğlu ve Ahmet Ayvaz, servis şoförü ile 2 polis memuru hafif şekilde yaralanmıştı.

Atama kararına ilişkin Bakırköy Adliyesi'ndeki makamında gazetecilere  açıklama yapan Salihoğlu, kararın Türkiye, kendisi ve ailesi için hayırlı  olmasını diledi.

Salihoğlu, "İnşallah Allah bizi utandırmaz. Görevi layıkıyla yaparız.  Tek derdimiz adaletli ve tarafsız olmak. 34 senedir bu görevi yürüttük, inşallah  bundan sonra da yürütürüz. Türk bayrağının kölesi olarak kendimizi görüyoruz"  diye konuştu.

HADİ SALİHOĞLU KİMDİR?

Hadi Salihoğlu, 11 Nisan 1956'da Trabzon Sürmene'de doğdu. İstanbul  Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Salihoğlu, stajını İstanbul'da  yaptı. Göreve Erzincan'ın Tercan ilçesinde başlayan Salihoğlu, Çankırı Eldivan,  Kahramanmaraş Pazarcık, İstanbul'da Silivri ve Fatih adliyeleri ile DGM'de  çalıştı. Daha sonra Üsküdar Cumhuriyet Başsavcısı olan Salihoğlu, son olarak  Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürütüyordu. Salihoğlu, evli ve 3 çocuk  babası.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:26

İLGİLİ HABERLER