Spor
  • 28.10.2005 11:23

İŞTE İSTİFA GETİREN O MEKTUP!..

Kaymak, Asbaşkan Mostoroğlu'nun da kendilerine ağıza alınmayacak laflar sarfedip tehdit ettiğini belirtti. Kararlarından memnun olmayan Levent Bıçakçı'nın da bu durumu görmezden gelip 'Bırakıp gidin' dediğini söyledi.

Türk futbolu son günlerde tahkim kurulu ile ilgili gelişmelerle çalkanırken ortaya atılan iddialarla işin boyutu da farklı yönlere gitmeye başladı. y günlerdir konuşulan, tehdit edildiklerini söyleyen Tahkim Kurulu eski üyesi Gürol Kaymak'a ulaştı ve adı geçen tehdit mektubunu da ele geçirdi. Tahkim Kurulu'ndan aldığı tehditler nedeniyle istifa eden Gürol Kaymak, gündemimi sarsacak açıklamalar yaptı. Futbol Federasyonu'yla bir türlü bir bağ kuramadıklarını belirten Kaymak, "Bize üvey evlat muamelesi yaptılar. Bizim kararlarımızın altında sürekli olarak bir şeyler aradılar. Biz onlarla diyalog kurmaya çalıştıkça onlar bunun tersini yaptı" diye konuştu.

MEKTUP ALMANYA'DAN

Gelen tehditlere ve mektuplara kendilerinin göğüs gerdiğini ifade eden Kaymak, "Bir gün toplantıya geldiğimde adıma mektup geldiğini gördüm. Fenerbahçe yanlısı olduğu anlaşılan ve 268 kişilik grup adına bunu gönderdiğini söyleyen birinin mektubuydu. Tehditlerle dolu bir mektuptu. Kimin gönderdiği belli değildi. Kurul toplantı için toplantı masasına geldiği zaman, masanın üzerinde duran imzasız bir mektuptu. Almanya'dan gönderilmişti. Açtığımda bende bunu şaşkınlıkla izledim" dedi.

BİZ ÜST YARGI ORGANIYIZ

Federasyonla yaşadıkları sorunların kaynağını açıklayan Kaymak, "Çalışma tarzı açısından bazı uyumsuzlukların ortaya çıktığı bir vaka. Tahkim olarak, federasyon yönetim kurulunca göreve getirilen disiplin kurulu kararlarını, üst yargı organı olarak değerlendirerek karara bağlıyoruz. Federasyonun verdiği kararların aleyhine bir sonuca varırsak, buna büyük tepki gösteriyorlardı" diye konuştu.

AĞIR HAKARETLER EDİLDİ

Futbol Federasyonu Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun kendilerine tehdit ve küfürler yağdırdığını iddia eden Gürol Kaymak, "Arnavutluk maçı öncesi, Erkan Vardar'ı arayan Mosturoğlu, 'Ağıza alınmayacak küfürler ve tehditler' yağdırmış. Söylenen laflar altından kalkılır gibi değil. Bunu Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı'ya ilettiğimizde olay daha vahim hale geldi. O bunları tasdikler bir halde, 'Yapamıyorsunuz, bırakıp gidin, o zaman.' diye bizi şok eden bir cevap verdi. Bütün bu yaşananlardan sonra daha nasıl çalışabilirdik ki" dedi.

RAHATSIZIZ DEDİK AMA...

Federasyon Başkanı Levent Bıçakçı'ya ayrıca diğer rahatsızlıklarını da dile getirdiklerini söyleyen Gürol Kaymak hiç ummadık cevaplar aldıklarını söyledi. Kaymak, Bıçakçı'yla aralarında olan konuşmayı şöyle anlattı: "Bizler olanlardan fazlasıyla rahatsızız. Anadolu kulüpleri de bunlardan rahatsız. 'Bu nasıl iştir. Asil üyeler oy kullanıyor, ancak yedek üyelerin hiçbir hakkı yok. Ancak kararı veya raporu okuma hakkına sahip. Bu yüzden de verimimiz daha da düşüyor' dediğimizde de, 'Bunlar daha önce de vardı. Sizler yetersizsiniz. Biz kararlarınızdan memnun değiliz. İyisi mi bırakın' diye konuştu. Bizde iyice yıprandığımız için bırakma kararına vardık"

YAKIŞIKSIZ İTHAM

Kaymak, "Para karşılığı herhangi bir menfaat temini'' iddiaları hakkında ise "Bu, bütün yargı organlarına karşı zaman zaman yapılan yakışıksız bir ithamdır. Bunu yapanın ispat etmesi lazımdır. Böyle birşey de zaten mümkün değil" şeklinde konuştu.

ÜYELER HOŞNUTSUZ OLDU

Fenerbahçeli futbolcu Deniz Barış'ın avukatı Haluk Burcuoğlu'nun, Tahkim Kurulu'na "baskın" yaptığı biçimindeki iddialarına da açıklık getiren Kaymak, "Aslında Tahkim Kurulu'nun gündeminde o dosya yoktu. 4 üye Futbol Federasyonu'nda gayri resmi olarak birlikteydi. Burcuoğlu, bir kararın başka yerlerden kendisine ulaştığını, halbuki doğrudan tahkimden alması gerektiğini orada beyan ediyor. Tahkim Kurulu üyeleri ise kendilerine yapılan hareketten hoşnutsuzluk duyuyorlar ve bunun, sınırın ötesine geçen bir davranış olduğunu ileri sürüyorlar" şeklinde görüş belirtti.

BİLDİĞİMİZİ YAPTIK

Bugüne kadar hiçbir yöneticinin hukuktan ve yargıdan ödün vermediğini söyleyen Kaymak, "Her zaman doğru bildiğimiz kararı verdik. Bizler bu işi amatörce sevgiyle yaptık. Birçok kişinin uyuduğu saatlerde bizler uzun toplantılar yaptık. Tartıştık, bağrıştık sonunda doğru karara vardık. Federasyon öyle istiyor diye, karar verirsek, kendimize karşı ihanet etmiş olurduk. Bu yüzden de doğru bildiğimizi yaptık. Sonunda da altından kalkılmayacak sözler ve tehditler aldık, bunlara dayanamazdık. Ve bıraktık. Şimdi rahat etsinler" diye sözlerini tamamladı.


İşte o mektup
"Toplantı öncesi adıma bir tehdit mektubu geldi. Fenerbahçe yanlısı olduğunu belirten ve 268 kişilik grup adına bunu gönderdiğini söyleyen birinin mektubuydu. Almanya'dan gönderilmişti. Açtığımda bende şaşkına döndüm"

Gürol Kaymak'a gelen tehdit mektubundan bazı bölümler...

Sayın Gürol Kaymak, bu mektubu 268 arkadışımın isteklerini sizlere iletiyorum. PFDK'da bulunan başta siz olmak üzere hepinizi şiddetle kınıyoruz... Sizler şerefsizce vazife yapıyorsunuz... Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Emre Aşık, Nobre'nin... 3 maç ceza veriliyor. Sonra affa uğruyor... Beşiktaş taraftarı ağıza alınmayacak küfürler ediyor. 1 maç saha kapatma cezası veriliyor... Sonra da Okan'ın cezası ikiye iniyor. Beşiktaş'ın da sahası kapanmıyor... Böyle adaletsizlik olur mu, sizler terbiyesiz insanlar. Sizler açık açık taraf tutuyorsunuz. Sizler uzun zamandan beri Beşiktaş'ı açık açık tutuyorsunuz. Buradan sizleri kınıyoruz. PFDK görevini yapabilecek kapasitede değilsiniz. Görevi bırakmazsanız, bizler size bıraktırırız. İlk önce burnunuz kırılacak yada kezzap sıkılacak. Mutlak size bu yüzden bir darbe vurulacak yoksa diz kapağınıza bir kurşun vurulacak, sizler bunu hakettiniz. Sizlere yapılacakları onayladık. 3 Beşitaş 3 neden de vuracağız... Bu cezayı hakettiniz... FUAT GUGULOĞLU

Tahkim'de seçim

Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, yaptıkları toplantıda son dönemde istifalarla sarsılan Tahkim Kurulu'nun yeniden seçilmesi kararını aldıklarını söyledi. "Yönetim Kurulumuzun bugünkü toplantısında, Tahkim Kurulu'nun yeniden seçilmesi için Futbol Genel Kurulu'nun en kısa zamanda olağanüstü toplantıya çağırılmasına karar verildi'' diyen Bıçakcı, Tahkim Kurulu ile ilgili kamuoyuna yansıyan baskı iddialarını araştırmak için 3 kişilik bir kurul oluşturulmasının da kararlaştırıldığını ifade etti. Bıçakcı, "Futbol Federasyonu Başkan Vekili Hasan Doğan ile yönetim kurulu üyeleri Osman Çağlıkoç ve Erdal Atalay'ı, bu iddiaları araştırmakla görevlendirdik. Bir hafta içinde gerekli incelemeleri yapacak olan Kurul, konu ile ilgili hazırlayacağı raporu Yönetim Kurulu'na iletecek. Türk futbolunun sadece tahkim, disiplin ve hakem kurullarından oluştuğunu zanneden zihniyeti kınayan yönetim kurulumuz, kurumsal özerkliğe müdahale edilmesini de şiddetle reddetmektedir'' dedi.

Yıldırım ve Cavcav PFDK'da

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım ile Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, PFDK'ya sevk edildi. Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı, iki yöneticinin de verdikleri beyanlarla şiddeti körüklediklerini belirtti. Bıçakcı, Hakan Şükür'ün açıklamalarının ise Hukuk Kurulu'nda inceleneceğini söyledi.

 

(yenişafak)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER