Spor
  • 15.1.2014 03:42

İşte İzet Hajrovic'in eksiği ve fazlası

İdmanlarda istekli, maçlarda ise heyecanlı görünen Hajrovic, özellikle uzaktan isabetli şutları ve tekniğiyle dikkat çekti. Ancak takımda sürekli oynamak istiyorsa fiziğini geliştirmesi şart. Yoksa o da kontenjana takılabilir!

İsviçre Ligi takımlarında Grasshoppers’tan transfer edilen Bosnalı oyuncunun en belirgin özelliği özgüveninin bir hayli yüksek olması. Sıcakkanlılığıyla dikkat çeken Hajrovic geleli henüz birkaç gün olmasına karşın takım arkadaşlarıyla pozitif diyaloglar kurmayı başardı. Roberto Mancini’nin alınması için yönetime rapor verdiği Bosnalı oyuncu antrenmanlarda da bir hayli istekli. Kendini bir an önce gösterip hocasının güvenini boşa çıkarmak istemeyen genç oyuncu antrenmanlarda teknik heyetin tüm uyarılarını harfiyen yerine getiriyor.

Top kaybının nedeni

Teknik kapasitesi bir hayli yüksek olan Hajrovic uzaktan attığı şutlar ve isabetli paslarıyla kalitesi hakkında ipuçları vermeye başladı. Fizik ve kondisyon olarak takım arkadaşlarının altında kalan genç yeteneğin kamp döneminde bu eksiğini kapatması için ekstra çalışması gerekiyor. Bunun için de Mancini ve ekibi gerekeni yapmaya başladı. Yeni takımı ile sadece 2 antrenmana çıktıktan sonra Ajax karşısında ikinci yarıda oyuna giren Hajrovic’in oldukça heyecanlı olduğu görüldü. Genç oyuncu, bu maçta ofansif anlamda takımına katkı yapmayı başardı. Yüksek bir pas yüzdesine sahip olan Bosnalı oyuncunun bir an önce kendini ispat etmek için gösterdiği çabalar top kaybı yapmasına neden oldu.

Soru işareti azaldı

Türk Hava Yolları Antalya Kupası final maçında Celtic karşısına 11’de çıkan Hajrovic bu maçta kendisini daha fazla gösterdi. Uzaktan attığı şutlar, isabetli frikikleri ile dikkat çeken Bosnalı oyuncu bu özelliğiyle taraftarların da beğenisini kazandı. Gerek antrenman gerekse hazırlık maçlarındaki pozitif görüntüsü onun kalitesi hakkında soru işaretlerini azalttı. Genç oyuncunun yapması gereken fiziki açığını kapatıp sabırlı bir şekilde formayı alacağı günü beklemek. Çünkü yabancı oyuncu sınırlaması onu da olumsuz etkileyebilir.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:28

İLGİLİ HABERLER