Eğitim
  • 18.2.2008 02:23

İŞTE KAR NEDENİYLE OKULLARI TATİL EDİLEN 37 İL!.

İSTANBUL: TEM Otoyolu Edirne istikametine doğru Selimpaşa’dan itibaren çift taraflı, D-100 Karayolu ise Silivri’den itibaren çift yönlü ulaşıma kapandı. Bugün tüm ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. İstanbul’da bugün tatil edilen üniversiteler ise şunlar: Marmara, Kadir Has, Bilgi, Koç, Fatih, Aydın, Arel ve Yeditepe.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlü personeller ile hamileler de idari izinli sayılacak. İstanbul Valisi Muammer Güler, yarın hava sıcaklıklarının 10 dereceye ulaşacağını ve mevsim normallerine geleceğini belirterek şöyle devam etti: "Salı günü sıcaklıklar en düşük eksi 4, en yüksek 5 olacak. 2007’de İstanbul ortalama 433 kilo yağış alınmıştı. Bu bir önceki yıla göre yüzde 35’lik azalmaya eşittir. 2008’in Ocak ayında uzun yıllar ortalaması 77 kilo iken, gerçekleşen yağış 42 kilo oldu. 2008 Şubat ayı ise 71 kilo olan uzun yıllar ortalaması, şu ana kadar 20 kilo gerçekleşmiştir. Devam edecek yağışlarla birlikte bunun 30 kiloya çıkacağı ve Şubat ayının da mevsim normallerine yakalayacağını umuyoruz."

Vatandaşların toplu taşıma araçlarının kullanılması isteyen Güler "Olumsuz hava koşullarından yalnız insanlar değil hayvanlar da etkileniyor. Özellik vatandaşlarımızdan pencere önlerine ve balkonlara kuşlar için yem bırakmalarını, evlerinin, sitelerinin uygun yerlerine kediler ve köpekler için yiyecek bırakmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

KONYA: Kentin Ankara, İstanbul, Aksaray, Karaman, Antalya’yla bağlantısını sağlayan karayolları ulaşıma kapandı. Yolda kalan araçlar dinlenme tesisleri ve otogarlarda bekletildi. İlde ilköğretim, lise ve Selçuk Üniversitesi’ndeki eğitim bugün tatil.

KOCAELİ: İlköğretim okulları ve liseler ile Kocaeli Üniversitesi’nde bugün eğitime ara verildi.

ZONGULDAK: Kent merkezinde kar kalınlığı 36 santimetreye ulaşırken, ilköğretim okulları ve liseler bir gün süreyle tatil edildi.

KIRIKKALE: Delice İlçesi’nde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Almanya’da kanser tedavisi görürken hayatını kaybeden bir vatandaşın cenazesi, greyderlerle yol açılarak ilçe merkezinden Büyükavşar kasabasına ulaştırıldı.

KAHRAMANMARAŞ: Kentle Kayseri’yi birbirine bağlayan karayolunun Püren geçidi mevkisinde çığ düştü. Ulaşıma kapanan karayolu, ekiplerin çalışması sonrasında tek şeritten ulaşıma açıldı.

TEKİRDAĞ: Saray-Çerkezköy karayolu trafiğe kapandı. İstanbul istikameti ile Malkara ilçesi yönüne giden araçlara zincir takarak yollarına devam etmelerine izin verildi.

SAKARYA: 100’ün üzerinde köy yoluyla ulaşım kapandı. Sakarya Üniversitesi bugün için tatil edildi.

GİRESUN: Keşap İlçesi’nin Saraycık Köyü’nde yalnız yaşayan ve eski köy muhtarı olduğu bildirilen Hasan Akkaya (73) evinin yakınındaki fındık bahçesinde ölü bulundu. Akkaya’nın donarak öldüğü belirlendi.

EDİRNE: Dereköy Sınır Kapısı yolunun kapanmaması için Karayolları tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Hava sıcaklığının 4 gündür sıfırın altında seyrettiği kentte, süs havuzları dondu.

TEKİRDAĞ: Kar ve tipi nedeniyle Çorlu-İstanbul, Çorlu- Çerkezköy yolu trafiğe kapandı. Çok sayıda araç TEM ve D-100 karayolunda mahsur kaldı. Karlıköy’de sobadan zehirlenen ailenin yardımına zırhlı askeri birlikler yetişti. Zehirlenen anne ve 3 çocuğunun sağlık durumu ciddi.

BURSA: İzmir, Bursa-Ankara ve Bursa-İstanbul kara yollarında, yoğun kar yağışı nedeniyle zincirsiz araç geçişine izin verilmedi. Bursa’nın Osmangazi İlçesi’nde evsiz 37 yaşındaki Şenol Akça, donarak öldü.

OKULLAR TATİL: Ankara, Konya, Balıkesir ve Kahramanmaraş’ta eğitime 1 gün ara verildi. Tokat, Kastamonu ve Kırşehir’de ise 2 gün okullar tatil edildi.                             

İstanbul’a bir gecede 18 bin ton tuz atıldıBüyükşehir Belediyesi, kar kalınlığının 20 santimetreyi bulduğu kentte 3 bin 557 personel ve bin 29 araçla karla mücadele ediyor. Mücadele kapsamında, önceki akşamdan dün saat 09.00’a kadar 18 bin 308 ton tuz,  bin 766 kilogram solüsyon kullanıldı. İlçe belediyelerine ve kamu  kurumlarına 210 ton tuz verildi. Hava sıcaklıklarının sıfırın altında 4 dereceye düşmesi nedeniyle sokakta kalan vatandaşlar zabıta ekipleri ve ambulanslarla Edirnekapı’daki ilk bakım istasyonuna götürülüyor. Burada kimlik tespiti yapılan kimsesizlerin banyo ve tıraş ihtiyaçları karşılanıyor. Yeni elbise verilen kimsesizler, daha sonra anlaşmalı otele yerleştiriliyor. Tüm yiyecek ihtiyaçları Lojistik Destek Daire Başkanlığı tarafından karşılanıyor. Boğazı ve Kuzey Ege’de etkili olan kuvvetli poyraz deniz trafiğini durdurdu. Saatteki hızı zaman zaman 80-100 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle, Gelibolu-Lapseki,  Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli araba vapuru seferleri geçici olarak iptal edildi. Marmara Denizi’ndeki fırtına ve olumsuz  hava koşulları ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle karşılıklı olarak dün sabah 09.30 Yalova-Yenikapı seferleri ile 18.15 Armutlu-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferi ve Erdek-Avşa-Marmara Adası feribot seferlerinin iptal edildi. Erdek İlçesi’nden Marmara ve Avşa Adası’na yapılması gereken araba taşıyan özel gemilerin de denize açılmasına izin verilmedi. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi’nde seyreden 28 yerli, yabancı bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan fırtına, dalgalar ve Boğazlardaki trafiğin aksaması nedeniyle yollarına devam  edemeyince rotalarını Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi açıklarına çevirerek  demirledi. Fırtına, Şarköylü balıkçıları da etkiledi. Balıkçı tekneleri fırtına  nedeniyle Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına demirledi.

İSTANBUL

Poyraz 100 km’yle esti

ÇANAKKALE

Kazalarda 6 öldü 200 kişi yaralandı

İSTANBUL: Park halindeki iki TIR’a başka bir TIR çarptı. TIR sürücüleri Selahattin Duymaz ile Tamer Başol, hayatını kaybetti.

KOCAELİ: TEM ve D-100 Karayolu’nda çok sayıda yaralamalı ve hasarlı kaza oldu. İzmir’den Giresun’a giden yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı. Yaralanan 36 kişiden Nafiye Balcu öldü.

KIRIKKALE:

TOKAT: Iğdır’dan İstanbul’a giden yolcu otobüsü, devrildi. Azerbaycan uyruklu Abdulfed Alecfora (45) öldü, 24 yolcu yaralandı.

KIRŞEHİR: Bir yolcu otobüsü devrildi. Ümmühan Seçkin öldü, 27 kişi yaralandı. Devrilen bir başka otobüste 12 kişi yaralandı.

BURSA: İnegöl’de yolcu otobüsü devrildi. Astsubay okulu öğrencisi Mustafa Bostanlık öldü, 20’si astsubay adayı 44 kişi yaralandı.

SAMSUN: İzmir’den Trabzon’a giden yolcu otobüsü devrildi. İkisi ağır 21 yolcu yaralandı.

YOZGAT: Durmuş Bulut’un kullandığı otomobil karşı şeride geçerek Kars’dan İzmir’e giden otobüsle çarpıştı. Kazada 10 kişi yaralandı.

KAYSERİ: Nevşehir Çevre ve Orman Müdürü Eren Bircan’ın makam otomobili devrildi.  Bircan ayakta tedavi gördü, makam şoförü Durmuş Gür Beyin Cerrahi Servisi’ne yatırıldı.

Uçaklar kalkamadı

DEVLET Hava Meydanları İşletmesi’ne göre, THY’nin saat 03.00’te gerçekleştireceği  İstanbul-Konya ve İstanbul-Eskişehir uçak seferleri iptal edildi. Yine saat 07.00’de yapılması gereken TK-722 sefer sayılı  İstanbul-Kahramanmaraş seferi yapılamadı. Samsun-Çarşamba Havaalanı önceki gece 21.00’den itibaren kapandı dün yapılması gereken tüm uçuşların iptal edildi.

Doğu Karadeniz’de yağmur, diğer tüm bölgelerde kar yetkilileri, Karadeniz üzerinden gelen ve yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın hafta ortasına kadar etkisini sürdüreceği uyarısı yaptılar. Bugün Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz dışında kalan tüm bölgeler yağışlı geçecek. Yağışlar, Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek. Yarın Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli ve Sakarya çevreleri kar yağışlı geçecek. 20 Şubat Çarşamba günü, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusu kar yağışlı diğer kesimler parçalı bulutlu geçecek. İstanbul bugün, çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı olacak. Ankara ise parçalı çok bulutlu aralıklı kar yağışlı. İstanbul ve Ankara’da kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

METEOROLOJİ

 

İşte eğitime ara verilen iller:


Denizli, Çankırı, Bartın, Düzce, Sivas, Aksaray, Konya'nın Sarayönü, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Doğanhisar, Hüyük, Kulu, Kadınhanı, Sarayönü ve Ilgın ilçeleri, İstanbul, Tunceli , Çanakkale'nin Bayramiç, Yenice ve Çan ilçeleri, Muş, Kahramanmaraş, Zonguldak, Kocaeli, Samsun ve Ankara'da okullar 1 gün tatil edildi.

 Konya'nın Tuzlukçu ilçesi, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi, Tokat'ın Almus ilçesi, Kırşehir, Sivas, Kastamonu, malatya'nın Doğanşehir, Doğanyol, Pötürge ve Hekimhan'daki taşımalı sistemdeki okullarda ise eğitime 2 gün ara verildi.  

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:49

İLGİLİ HABERLER