İşte Kıbrıs adası karikatürü

1 dk okuma
İşte Kıbrıs adası karikatürü

Hızlı Özet

KKTC Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'na katılan Erdoğan, KKTC'ye yeni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi müjdesi vermiş, mevcut binayla ilgili olarak "Malum İngilizlere ait bir gecekondu, yakıştıramıyoruz." demişti.






Rum kesimi ve Yunanistan, adada her seferinde çözümsüzlük üretme peşinde koşarken, Yunan basını Türkiye ile KKTC arasındaki bağları yorumlamaya çalıştı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, son Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyareti sırasında yaptığı açıklamaların uluslararası basındaki yankıları sürüyor.



KKTC Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'na katılan Erdoğan, KKTC'ye yeni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi müjdesi vermiş, mevcut binayla ilgili olarak "Malum İngilizlere ait bir gecekondu, yakıştıramıyoruz." demişti.



KARİKATÜRDE TÜRKİYE-KKTC İŞ BİRLİĞİ YORUMU



"İhtişamlı bir parlamento binamız olsun." ifadesini de kullanan ve Maraş açılımından bahseden Erdoğan, KKTC'nin çehresini değiştirecek projelerin toplu açılış ve temel atma törenlerine katılmıştı.



Yunan basınından Kathimerini, hem Yunanistan hem de Avrupa Birliği'nde gelişmelere ilişkin duyulan rahatsızlığı karikatüre yansıttı.



 



Yunan basınından Kıbrıs adası karikatürü #1


 



"BİZİM İÇİN KUZEY GÜNEY DİYE BİR OLAY KALMADI"



Karikatürde, Kıbrıslı Türkleri Rum kesiminin zulmünden kurtaran 20 Temmuz 1974 tarihli Kıbrıs Barış Harekatı'na işaret edilerek, Rum tarafıyla KKTC arasına çizilen sınırdan bahsedildi.



Özellikle son dönemde Türkiye ile KKTC arasında artan iş birliğine dikkat çekilen çizimde, KKTC'nin Türkiye tarafından adadan "kopartıldığı" öne sürüldü.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Türkleri'nin "egemen devlete" dayalı önerisini sonuna kadar desteklediklerini söylemiş, "Artık bizim için Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır. Bizim için sadece Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin mevcut sıkıntıları içindeki bağımsız devletler vardır." şeklinde konuşmuştu.




Bu haber 1819 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Suudi Arabistan'da mahsur kalan Türk vatandaşı Ali Baybaş Türkiye'ye getirildi
Gündem

Suudi Arabistan'da mahsur kalan Türk vatandaşı Ali Baybaş Türkiye'ye getirildi

Hukuki bir süreçten dolayı Suudi Arabistan'dan çıkması engellenen 77 yaşındaki Ali Baybaş, Dışişleri Bakanlığının girişimleriyle Türkiye'ye getirildi.

Habervitrini9221 Görüntüleme
Portekizli Model Correia'den yeni bombalar: İmamoğlu'nun Ardından 3 Tanınmış İsim Hakkında İddialar
Gündem

Portekizli Model Correia'den yeni bombalar: İmamoğlu'nun Ardından 3 Tanınmış İsim Hakkında İddialar

Narkotik ve fuhuş tahkikatı kapsamında tutuklu bulunan Portekizli model Tessy Ramos Correia'nın savcılığa verdiği iddia edilen beyanında, Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra Haluk Levent, Emir Sarıgül ve Hasan Vatan hakkında da çeşitli iddialarda bulunduğu belirtildi. Correia'nın, iddialarına kanıt olarak telefonundaki dijital materyallerin soruşturma dosyasına dahil edilmesini istediği öğrenildi.

Habervitrini9392 Görüntüleme
Portekizli mankenden şok itiraflar.. İmamoğlu ile denizde ilişkiye girdim
Gündem

Portekizli mankenden şok itiraflar.. İmamoğlu ile denizde ilişkiye girdim

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında tutuklanan Portekizli model Tessy Ramos Correia'nın savcılık ifadesinde, Ekrem İmamoğlu, Haluk Levent ve Emir Sarıgül hakkında çeşitli iddialarda bulundu.

Habervitrini13706 Görüntüleme
KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, hastaneye kaldırıldı
Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, hastaneye kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, eski Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda katıldığı "Resmin Kamusal Hafızası" sergisinin açılışı esnasında aniden rahatsızlık geçirdi.

Habervitrini14661 Görüntüleme