Dünya
  • 19.3.2020 13:56

İşte Koronavirüsle ilgili dünyada son dakika gelişmeleri

Bilim insanlarından dünyayı sarsan açıklama! Corona virüsün kökenlerini açıkladılar

Dünyanın bir numaralı gündem maddesi hâline gelen yeni tip corona virüsü (Covid-19) salgınına ilişkin son dakika haberleri ajanslar tarafından gelmeye devam ediliyor. Corona virüste son durum merak edilirken, dünya genelinde vaka sayısı 218 bin 815'e ulaştı. Salgının merkez üssü durumunda olan Çin'de vaka sayısı 81 bin 138 olarak açıklanırken İtalya'da 35 bin 713 kişide corona virüs tespit edildi. DSÖ tarafından Avrupa'daki salgının merkez üssü olarak kabul edilen İtalya'da ise ölüm sayısı her geçen gün katlanarak artıyor. Toplamda 2 bin 978 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan, uluslararası bilim insanları tarafından yapılan bir çalışma tamamlandı. Yayımlanan araştırmada, yeni tip corona virüsün nasıl ortaya çıktığı açıklandı. İşte, corona virüs son dakika haberleri...

Dünyayı teyakkuza geçiren yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Salgın Çin'de büyük ölçüde kontrol altına alınırken Avrupa'dan gelen son haberler neticesinde bilanço ağırlaşıyor. İtalya'da 35 bin 713, İspanya'da 14 bin 769, Almanya'da 12 bin 327 ve Fransa'da 9 bin 54 kişide yeni tip coronavirüsü tespit edildi. İtalya'da ölüm sayısı katlanarak artarken 2 bin 978 kişiye ulaştı.

BİLİM İNSANLARINDAN DÜNYAYI SARSAN AÇIKLAMA

Uluslarası bilim ekibi tarafından yapılan bir çalışma, dünya gündemine oturdu. Bilim insanları yaptıkları çalışma ile yeni tip coronavirüsün nasıl ortaya çıktığını resmen açıkladılar. İşte, son dakika corona virüs haberleri...

 MEKSİKA'DA YENİ TİP KORONAVİRÜSTEN İLK ÖLÜM

Latin Amerika ülkesi Meksika'da diyabet hastası bir kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

Meksika Sağlık Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ülkede Kovid-19 nedeniyle ilk kez bir hastanın öldüğü duyuruldu.

Açıklamada, söz konusu kişinin diyabet hastası olduğu bilgisi paylaşıldı.

Bakanlık, dün yaptığı açıklamada, ülkede 118 Kovid-19 vakası tespit edildiğini duyurmuştu.

İRAN'DA KORONAVİRÜSTEN 10 DAKİKADA BİR KİŞİ ÖLÜYOR

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, ülkesinde her 10 dakikada bir kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cihanpur, "İran'da her 10 dakikada bir kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybediyor. Bir saatte yaklaşık 50 kişi koronavirüse yakalanıyor." ifadesini kullandı.

Cihanpur, vatandaşlarını, Nevruz tatilinde yolculuk yapmamaları ve ziyaret etmemeleri konusunda uyardı.

- KADIN DOKTOR KORONAVİRÜSTEN ÖLDÜ

Başkent Tahran'da Şuhedayi Pakdeşt Hastanesi doktorlarından Şirin Ruhanirad, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İran devlet televizyonunda Ruhanirad'ın koronavirüs tedavisi gördüğü, bir kolunda serum olduğu halde hastaları muayene ettiği görüntülerini yayınlandı.

Ruhanirad, son röportajında, "Personel yoğun bir şekilde çalışıyor. Yerime doktor ayarlanamadı." diyerek çalışmak zorunda olduğunu söylüyor.

İran'da Kovid-19'un ortaya çıkmasından bu yana 10 doktor ve 4 hemşire salgında hayatını kaybetti.

Çin'de ortaya çıkan Kovid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş, ardından ülkenin tamamına yayılmıştı.

İran Sağlık Bakanlığı, dün itibarıyla ülkede Kovid-19 kaynaklı can kaybının 1135'e yükseldiğini, vaka sayısının ise 17 bin 361 olduğunu açıklamıştı.

FİJİ'DE İLK KOVİD-19 VAKASI TESPİT EDİLDİ

 

Güney Pasifik ülkesi Fiji'de ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının görüldüğü açıklandı.

 

Resmi Twitter hesabından açıklamada bulunan Fiji Sağlık Bakanı Dr. Ifereimi Waqainabete, yurt dışından dönen bir kişide ülkenin ilk Kovid-19 vakasının tespit edildiğini duyurdu.

 

Hastanın derhal izole edildiğini ve tıbbi gözetim altına alındığını vurgulayan Bakan Waqainabete, sağlık ekiplerinin ismi açıklanmayan kişiyle temasta olan herkesi belirlemeye çalıştığını kaydetti.

 

Öte yandan Radyo Yeni Zelanda'nın haberine göre, Güney Pasifik Okyanusu'ndaki adalar topluluğu Fransız Polinezyası'nın en büyük adası Tahiti'de 6, Yeni Kaledonya'da ise 2 kişinin Kovid-19 nedeniyle hastalandığı bildirildi.

ABD'DE KOVİD-19 KAYNAKLI ÖLÜ SAYISI 150'YE YÜKSELDİ

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı vaka sayısının 9 bin 345'e, ölü sayısının ise 150'ye yükseldiği bildirildi.

Ülkedeki koronavirüs virüs salgınına ilişkin verileri takip eden Johns Hopkins Üniversitesinin son rakamlarına göre, Kovid-19 vaka ve ölü sayısı artmaya devam ediyor.

Çarşamba gecesi yapılan son güncellemeye göre ABD genelindeki koronavirüs kaynaklı ölü sayısı 150'ye, vaka sayısı ise 9 bin 345'e çıktı.

Salı gecesi aynı saatlerde 108 olan ölü sayısının 24 saatte 150'ye, 6 bin 300 civarındaki vaka sayısının ise 9 bin 300 düzeyine ulaşmış olması salgının giderek yayıldığının işareti olarak değerlendirildi.

Söz konusu ölümlerin 68'i virüsün ABD'de ilk görüldüğü eyalet olan Washington'dan rapor edilirken, New York'ta 20, Kaliforniya'da ise 16 ölüm haberi rapor edildi.

Pazartesi gününden itibaren ülke genelinde test kitlerinin daha yaygın olarak dağıtılmaya başlanmasıyla birlikte tüm eyaletlerdeki vaka sayılarında kayda değer artışlar görülmeye başlandı.

ABD'de son olarak Başkan Donald Trump, ücretsiz yeni tip koronavirüs testi yapılmasına ve ücretli hastalık iznine imkan tanıyan yasa tasarısını imzalamıştı.

Öte yandan Florida ve Utah eyaletlerinden biri Demokrat diğeri Cumhuriyetçi iki Kongre üyesinin yeni tip koronavirüs testleri de pozitif çıkmıştı

BİLİM İNSANLARINA GÖRE KOVİD-19 İNSAN YAPIMI DEĞİL

Uluslarası bilim ekibi tarafından yapılan bir çalışmada, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) doğal kökenlerinin bulunduğu ve tamamen evrim yoluyla oluştuğu sonucuna varıldığı belirtildi.

Nature Medicine dergisinde yayımlanan araştırmada, Kovid-19 ile ilgili ortak genom dizisi verilerinin ve benzeri virüslerin kapsamlı bir şekilde analiz edildiği, çıkan sonuçların virüsün yapay olarak veya laboratuvar ortamında üretildiğine dair hiçbir belirti göstermediği bildirildi.

bir tür "çengelli kanca" olan Kovid-19'un reseptör bağlanma alanının, insan hücrelerinin belirli bir moleküler özelliğini hedeflemek için evrimleştiğinin keşfedildiği, araştırma ekibinin bu gelişmenin bir çeşit genetik mühendisliği değil doğal seleksiyon sonucu olduğuna inandığı kaydedildi.

Yeni tip koronavirüsün yeni gelişen yeteneğinde çok etkili göründüğü ve bilim insanlarının, modern bilimin böyle bir canavarlık yaratmasının imkansız olduğu sonucuna vardığı ifade edildi.

Araştırmacılar Kovid-19'un insana nasıl bulaştığı konusunda da virüsün yarasa gibi insan dışı bir varlıkta doğal seçilim yoluyla evrimleşip daha sonra insanlara geçmiş olabileceğine ya da insanlara bulaşmadan önce muhtemelen patojenik olmayan virüsün sadece insan popülasyonunda mevcut ölümcül formuna evrilmiş olabileceğine dikkati çekti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2020 14:01

İLGİLİ HABERLER