Sağlık
  • 30.6.2009 03:33

İŞTE KRAMP VE İSHALİN TATLI İLACI...

Yaz günlerinde sıkça karşılaşılan sorunların başında gelen kramp ve ishale karşı uzmanlar "muz yiyin" önerisinde bulundu.Çok besleyici bir meyve olan muzda yüzde 75 oranında su, yüzde 1,3 oranında protein ve yüzde 0,6 oranında da yağ bulunuyor.

Dışa atımı kolaylaştırıyor

Geri kalanı ise çeşitli karbonhidratlardan ve önemli ölçüde potasyumdan oluşuyor. Yapılan araştırmalara göre birçok hastalığın tedavisinde faydalı olduğu gibi özellikle de ateş, sindirim bozuklukları, kas krampları ve kas gevşekliği gibi durumlarda tavsiye edilen muz, içerdiği yüksek orandaki potasyum sayesinde, atıkların vücuttan dışarı atılması işlemini de kolaylaştırıyor.

Kan basıncı düşüyor

Alerji tedavisinde de etkili olan muz içeriğindeki potasyum, sodyum ile birlikte çalışarak hücre ve kas gelişimini sağlıyor ve vücudun su dengesini ayarlayıp, kalp atışlarının normale dönmesine yardım ediyor. Potasyum dengesinin korunması vücut için son derece önemli. Ayrıca potasyum eksikliği, vücutta ödem oluşmasına ve kan şekerinin düşmesine yol açacağı için, söz konusu dengenin korunması oldukça önemli.

Stresi kovuyor

İçerdiği B6 vitamini sayesinde, protein ve amino asitlerin pek çok kimyasal reaksiyona girmesinde aktif rol alan muz beynin normal fonksiyonlarını gerçekleştirmesine ve kırmızı kan hücrelerinin oluşmasına destek olur. Strese karşı dayanıklılık sağlayan muz kalp hastalıklarında da, tedavi edici etkiye sahip.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER