Asayiş
  • 24.6.2013 16:18

İşte mahkemenin tecavüzcüye indirim gerekçesi...

DİYARBAKIR'da 17 yaşındaki R.A.'ya cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Fatih Nerede'ye verilen 34 yıl hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Mahkeme, hak, adalet kuralları ve kamu vicdanı dikkate alınarak ceza verilirken, indirim uygulanmadığını belirtti.

Daha önceden çok sayıda hırsızlık, gasp ve tecavüz suçundan sabıkası bulunan Fatih Nerede, 3 Mart 2012 tarihinde Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde girdiği bir binada halı silkeleyen 17 yaşındaki R.A.'nın ağzını kapattıktan sonra boğazına bıçak dayayıp onu  eve soktu. Bıçak zoruyla evdeki 100 TL ve çeyrek altını alan Fatih Nerede, genç kızın soyunmasını istedi. Şüpheli, öldürme tehdidinde bulunduğu R.A.'ya iki kez cinsel saldırıda bulunarak evden kaçtı. R.A.'nın olayı ailesine anlatması üzerine aile savcılığa suç duyurusunda bulundu. Polisin aramalarına rağmen yakalanamayan Fatih Nerede, 8 gün sonra evli ve 2 çocuk annesi 28 yaşındaki H.A.'nın evine girdi. Genç kadını önce bıçakla yaralayan Fatih Nerede, 3 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde H.A.'ya tecavüz etti. Kadının bağırması üzerine toplanan mahalle sakinleri, Fatih Nerede'yi kaçmaya çalışırken yakalayarak polise teslim etti. Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü'ne çağırılan tecavüz mağduru R.A'ya teşhis yaptırıldı.

34 YIL HAPİS CEZASI

R.A., adlı kıza cinsel saldırı olayından dolayı Diyarbakır 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Fatih Nerede'ye, 'Silahlı olarak konutta yağma', 'Silahlı olarak konut dokunulmazlığı ihlali' ve 'Çocuğun ruh ve beden sağlığı bozulacak şekilde cinsel istismarı' suçlarından 34 yıl ağır hapis cezası verildi.

Diyarbakır 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Fatih Nerede hakkında verilen 34 yıl hapis cezasının 7 sayfadan oluşan gerekçeli kararını açıkladı. Mahkeme kararında, iddialar ve savunmalara da yer verdi. Kararda ifadesine yer verilen Fatih Nerede, "Olayı hatırladım. Eve hırsızlık amacıyla girmiştim. Bıçakla mağdureyi tehdit ederek altın ve parayı aldım. Daha sonra cinsel saldırıda bulundum. Suçlamayı kabul ediyorum" dedi. Mahkeme gerekçeli kararda, R.A.nın cinsel saldırı olayı nedeniyle ruh ve beden sağlığının da bozulduğunun tespit edildiğini belirtti.

Gerekçeli kararda, Cumhuriyet Savcısı'nın olayla ilgili esas hakkındaki görüşüne de yer verildi. Savcı, esas hakkındaki görüşünde Fatih Nerede'nin R.A.'yı cebir ve tehdit kullanarak evin içine soktuktan sonra üzerine kapıyı kilitlediğini ve uzun süre evde tuttuğunu belirtti. Bu olayın ayrıca "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçunu oluşturduğunu vurgulayan Savcı, Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

"HAK, ADALET VE KAMU VİCDANI NAZARA ALINDI"

Sanığın tüm aşamalarda suçlamaları kabul ettiği belirtilen gerekçeli kararda, şöyle denildi:

"Sanığa eylemlerinden dolayı ceza tayin edilirken, suçun işleniş biçimi, meydana gelen zarar, tehlikenin ağırlığı, sanığın suç kastının yoğunluğu, hak, nefaset ve adalet kuralları ile kamu vicdanı nazara alınarak alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verilmiştir. Sanığın geçmişi, suçtan pişmanlık duyduğu halinin gözlemlenmemesi nedeniyle hakkında indirim uygulanmamıştır."

TECAVÜZDEN YARGILANIYOR

Genç kıza cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 34 yıl hapis cezasına çarptırılan Fatih Nerede, aralarında H.A.'ya tecavüz etmenin de bulunduğu benzer suçlardan yargılanmasına devam ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:08

İLGİLİ HABERLER