Gündem
  • 14.4.2019 10:03

İşte Maltepe'de devam eden oy sayımındaki son durum

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul'da oy sayım işlemi sadece Maltepe'de devam ediyor. 1089 sandıktan 347'sinin sayım işlemi devam ederken, sayımın bu gece veya yarın tamamlanması bekleniyor.

İstanbul’da kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından yapılan itirazlara ilişkin değerlendirmeler devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul'un 34 ilçesinde geçersiz oylar sayılırken, 5 ilçesinde de bütün oyların sayım kararı alınmıştı. Bütün oyların sayımı devam eden tek ilçe olan Maltepe’de ise 347 sandık kaldı.

347 SANDIK KALDI

Habertürk'te yer alan habere göre, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy sayım işlemleri devam ediyor.

AK Parti’nin İstanbul’un 39 ilçesine yönelik yaptığı itirazlarda 34 ilçedeki geçersiz oyların sayım işlemi tamamlanmıştı. 4 ilçede ise bütün oylar tekrar sayılırken, Maltepe’deki oyların sayım işlemi ise devam ediyor.

Maltepe’de 1089 sandıktan 742’sinin sayım işlemi tamamlandı. 347 sandıkta ise devam ediyor. Sayım işleminin tamamlanmasının ardından il birleştirme tutanağı hazırlanarak, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı belirlenmiş olacak.

İstanbul’da oy sayımı devam eden son ilçe olan Maltepe’de itirazlara karşılık zaman zaman tansiyon da yükseliyor. Oy sayım işleminin bu gece veya yarın tamamlanması bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 14.4.2019 11:13

İLGİLİ HABERLER