Gündem
  • 23.7.2009 13:33

İŞTE MECLİS BAŞKANLIĞI İÇİN AK PARTİ KULİSLERİNDEKİ İSİMLER

Ak Parti'de nefesler tutuldu. Yarış, ağustosun ilk haftasında yapılacak Meclis başkanlığı için. Ak Parti kulislerinde birçok isim üzerinde duruluyor. Eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, eski grup Başkanvekili Salih Kapusuz ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu.

Başbakan, Ak Parti adına hangisi için aday olsun diyecek belli değil, hemen hemen hepsi ile görüştü. Ardından partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu'nu topladı. Bir de onları dinledi; önerilerini bir kağıda yazıp kendisine vermesini istedi; "sadece başkan adayı değil, grup başkanvekilliği için de başbakan isim önerin, bunlardan birinin kadın olması da uygun olur" dedi.

Başbakan kapalı zarflarda kendisine verilen isimleri değerlendiriyor, cuma günü de milletvekillerini dinleyecek ve onlardan da öneri alacak.

Ak Parti seçimde mevcut Meclis Başkanı Toptan'ı aday göstermemeyi planlıyor. Kulislerde, Toptan'ın yerine Şahin ve İyimaya'nın isimleri de öne çıkıyor.

Muhalefet cephesi de hareketli. CHP lideri Deniz Baykal, aday çıkaracaklarını Açıklamasını yaptı. Ama sonraki turlarda, Toptan'ın aday gösterilmesi halinde destek verebileceklerinin sinyalini verdi. CHP genel merkezinde ise, Ak Parti içindeki yarışı Mustafa Özyürek değerlendirdi.

MHP'nin de ilk turlarda kendi adayını çıkarması bekleniyor. Tunca Toskay'ın MHP'nin meclis başkanı adayı olabileceği ifade ediliyor.

Adaylar başvurularını 30 Temmuz'dan 3 Ağustos gece 24. 00'e kadar yapabilecek ve 4 Ağustos'ta Meclis seçim için toplanacak.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER