Gündem
  • 30.5.2020 13:29

İşte memurların idari izinli sayılacağı kronik hastalıkların listesi

Memurlar: Kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? İdari izinli sayılacak kronik hastalıkların listesi

Coronavirüs tedbirleri kapsamında milyonlarca kamu personeli uzaktan ve esnek çalışma sistemine geçmişti. Geçtiğimiz günlerde açıklanan adımlarla birlikte kamu çalışanları 1 Haziran'da normal mesai yapmaya başlayacak. Peki kronik hastalar ne zaman işe başlayacak? İdari izinleri devam edecek mi? Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı tarafından bir genelge yayınlandı. Ayrıca hangi hastalıklar kronik sayılacak? İşte o liste Memurlar'da

Kronik hastalığı olanlar ile hamileleri ilgilendiren idari izinlerle ilgili alınan kararları da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlanan ve takibi yapılan kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları, kurumlarınca değerlendirilecek." diye açıklama yapmıştı. Buna göre, hamileler ve kronik hastaların idari izinlerinin devam edip etmemesi de çalıştıkları kurum ve kuruşlarına inisiyatifine bırakılmıştı. Şimdi bu kararla ilgili bir genelge yayımlandı.

KRONİK HASTALAR NE ZAMAN İŞE BAŞLAYACAK?

Yayınlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalar idari izinli sayılacak. İdari izinde olan, bu sürede görevlerini yerine getirmiş sayılacak.

İŞTE YAYIMLANAN GENELGE

Ayakta Tedavide Hekim ve Diş Hekimi Muayenesi Katılım Payı Alınmayacak Kronik Hastalıklar Listesi

Sağlık Uygulama Tebliğinin "3.2.5. Katılım Payı Alınmayacak Haller, Sağlık Hizmetleri ve Kişiler" başlıklı maddesinin 7 inci fıkrasında; "Sağlık raporu ile belgelendirilmesi şartıyla; Kurumca belirlenen kronik hastalıklarda, kişilerin bu hastalıkları ile ilgili branştaki ayaktan muayenelerinde SUT'un 3.2.1 numaralı maddesinde tanımlanan katılım payı alınmaz." hükmü yer almaktadır.

Konu hakkında Kuruma iletilen tereddütleri ortadan kaldırmak amacıyla;

1-Ayakta Tedavide Hekim ve Diş Hekimi Muayenesi Katılım Payı Alınmayacak Kronik Hastalıklar Listesinde yer alan tanılar için SUT'un "8. Sağlık Raporlarının Düzenlenmesi" başlıklı maddesi kapsamında düzenlenen sağlık raporları geçerli olacaktır.

Bu listede yer alan tanılarda geçerli olmak üzere ilgili branşa sağlık raporu ile başvurularda muayene katılım payı alınmayacaktır.

2-Güncellenmiş "Ayakta Tedavide Hekim ve Diş Hekimi Muayenesi Katılım Payı Alınmayacak Kronik Hastalıklar Listesi" ekte yer almaktadır.

Güncellenme Tarihi : 30.5.2020 13:57

İLGİLİ HABERLER