Spor
  • 14.8.2020 09:18

İşte Mensah için Galatasaray ve Beşiktaş'ın teklifleri

Galatasaray, opsiyonlu satın alma teklifi sunup, ilk yıl kira bedeli olarak 1.3 milyon Euro verebileceğini bildirdi. Beşiktaş ise, bonservis için 3 milyon Euro teklif etti. Şimdi gözler Kayserispor yönetiminde...
Galatasaray ile Beşiktaş arasında uzun yıllardır görülmeyen bir transfer rekabeti yaşanıyor.

Her iki kulüp de HES Kablo Kayserispor’un Ganalı orta saha oyuncusu Bernard Mensah’ı renklerine bağlayabilmek için kıyasıya yarış veriyor. Şimdilik Beşiktaş’ın bir adım önde olduğu yarışta son sözü Süper Lig’in tek kadın kulüp başkanı olan Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı söyleyecek. Önceki akşam Etiler’de Beşiktaş’ın transferden sorumlu yöneticisi Erdal Torunoğulları ile bir araya gelip pazarlık yapan Gözbaşı, dün de G.Saray yöneticileriyle telefon görüşmesi yaptı.


Uzun vadede 3 milyon euro

Siyah beyazlılar, teknik direktör Sergen Yalçın’ın ısrarla istediği Mensah’ı bonservisiyle almak isterken, sarı kırmızılılar satın alma opsiyonlu kiralama teklifinde bulundu. Beşiktaş yöneticisi Torunoğulları ilk etapta 2.5 milyon Euro teklif etti. Ancak Kayserispor’un, Atletico Madrid’e Mensah için ödemesi gereken 2.8 milyon Euro bonservis bedeli ve bu satıştan verilecek yüzde 40’lık pay nedeniyle bu öneri kabul edilmedi. Bunun üzerine Beşiktaş, ‘uzun vadede ödeme’ koşuluyla 3 milyon Euro önerdi.

Galatasaray teklifini artırabilir

Berna Gözbaşı’nın dün telefonla görüştüğü Galatasaray yöneticileri ise 1 yıllık kiralama bedeli olarak 1.3 milyon Euro teklif etti ve beğenmeleri halinde futbolcuyu sezon sonu satın alabileceklerini bildirdiler. Gözbaşı, Beşiktaş’ın bonservis için 3 milyon Euro’luk öneride bulunduğunu belirtince, sarı kırmızılılar tekliflerini revize edip etmeme konusunu kendi aralarında görüşmek için süre talep etti. Galatasaray’ın bugün vereceği cevaba göre Mensah’ın yeni sezonda forma giyeceği takımın netleşmesi bekleniyor.

Spor Arena / Ali Naci KÜÇÜK - HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 14.8.2020 09:20

İLGİLİ HABERLER