Ekonomi
  • 19.6.2022 15:54

İşte Merkez Bankası verileriyle Memur ve Emeklilerin Temmuz zam oranları

Emekli ve memur Temmuz zammı için belirleyici olacak 5 aylık enflasyon oranı yüzde 35,64 olarak netleşirken, merakla beklenen Merkez Bankası Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre enflasyon beklentisi belli oldu. Buna göre Haziran enflasyon beklentisi yüzde 3,77 olurken, emekli zammı ve memur zammı için ipuçları güçlendi. Yeni belli olan enflasyon beklentisi sonrası en düşük emekli ve memur maaşları başta olmak üzere meslek meslek hesaplamaları yaptık. İşte 2022 Temmuz emekli ve memur zammı için yeni gelişmeler ile beraber milyonların en çok merak ettiği kuruşu kuruşuna enflasyon farkı ve ek zam hesabı...

Açıklanan yeni verilerle beraber emekli zammı ve memur zam oranı büyük oranda netleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs enflasyon rakamlarını yüzde 35,64 olarak açıklaması sonrası emekli ve memur Temmuz zammı için 5 aylık zam oranı kesinleşirken, Merkez Bankası'nın YENİ Haziran ayı enflasyon beklenti anketi ile de beklentiler belli oldu. Buna göre Haziran ayı enflasyon beklentisi yüzde 3,77 olarak kayıtlara geçti. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Temmuz zammına ilaveten milyonların gelirini artıracak sosyal refah düzenlemeleri üzerinde çalışmalarını hızlandırdı.

EMEKLİ VE MEMUR TEMMUZ ZAMMI İÇİN İPUÇLARI GÜÇLENDİ

Emekli ve memur zammı için belirleyici olması nedeniyle milyonlarca kişi enflasyon rakamları için yapılacak açıklamaya kilitlendi. Merkez Bankası Haziran ayı için Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Buna göre Haziran ayı enflasyon beklentisi yüzde 3,77 olarak kayıtlara geçti.

MEMURLAR ENFLASYON FARKI İLE YÜZDE 10 ZAM ALABİLİR

Temmuz ayı zam döneminde yüzde toplu sözleşme zam oranının Ocak ayında olduğu gibi yine yüzde 10'a tamamlanması masada yer alıyor. Eğer bu beklenti gerçekleşirse enflasyon farkı ile birlikte memurlar yüzde 10 zam alacaklar.

6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 40,75

6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 40,75

6 aylık memur enflasyon farkı yüzde 33,25

Memur Temmuz ayı toplu sözleşme zammı yüzde 7

Memur ve memur emeklisi zammı 40,25

Ek zam beklentisi yüzde 3

Ek zamlı memur zam oranı 43,25 oldu.

SABAH GAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 19.6.2022 16:00

İLGİLİ HABERLER