Gündem
  • 26.10.2006 07:20

İŞTE MGK'NIN YENİ GENEL SEKRETERİ

Son büyükelçiler kararnamesi ile Londra Büyükelçiliği’ne atanan Yiğit Alpogan’dan boşalacak Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevine, Dışişleri Bakanlığı’nın istihbarat, sözde soykırım ve Ermenistan konularındaki uzman ismi Büyükelçi Ecvet Tezcan geliyor.

Halen Türkiye’nin Varşova (Polonya) Büyükelçisi olarak görev yapan Tezcan’la ilgili kararname imza için Çankaya Köşkü’ne gönderildi. Tezcan’ın boşaltacağı Varşova Büyükelçiliği için ise merkezden Güneydoğu Asya ve Pasifik Dairesi Genel Müdürü Büyükelçi Süha Umar’ın ismi geçiyor.

DİASPORAYLA GÖRÜŞTÜ

MGK Genel Sekreteri olması beklenen Büyükelçi Tezcan, 2003 yılında Dışişleri’nde İstihbarat Dairesi Genel Müdürlüğü yaparken, Ankara’nın o dönem aldığı bir kararla ABD’deki Ermeni diasporasının ileri gelenleri ile biraraya gelmişti. Tezcan, diasporanın Türkiye’yi hedef alan tutumlarından en fazla Ermenistan’ın zarar gördüğünü vurgulayarak, sözde soykırım iddialarından vazgeçmelerini istemişti.

Dışişleri’nin Galatasaray Lisesi ekolünden olan Tezcan, evli ve iki çocuk babası. Tezcan, Fransızca ve İngilizce biliyor.

/Uğur ERGAN, Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:08

İLGİLİ HABERLER