Gündem
  • 21.3.2015 09:54

İşte MHP kurultayının sloganı

MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı, bugün saat 09.30’da başlıyor. Kurultayın sloganı 'Bizimle yürü Türkiye' olacak.

SALON ERKEN SAATLERDE DOLDU

MHP'nin  11.Olağan Büyük Kurultayı’na ilgi büyük. Yaklaşık 12 bin kişilik Ankara Arena Spor Salonu erken saatlerde dolarken, binlerce kişi de dışarıda birikti. Salondan sık sık “Sevgili misafirlerimiz, kıymetli gönüldaşlarımız lütfen kapılara yüklenmeyelim. Emniyet görevlilerimize yardım edelim” anonsları yapılıyor.

Türkiye’nin dört bir tarafından yüzlerce otobüsle gelen partililer için spor salonu girişinde yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Polisin önceki parti kongrelerinden farklı olarak kongre salonuna gelen yolları kapattığı, az sayıda girişten izin verdiği dikkat çekiyor. Bu nedenle vatandaşlar salona girebilmek için yürümek zorunda kalıyor.

Kongre salonu ile karşı karşıya bulunan Ankara Garı’nın yolu da kapatılan yollardan birini oluşturuyor. Bu nedenle vatandaşlar, ellerinde bavullarla yürümek zorunda kalıyor.

Kurultayın ana teması “Bizimle Yürü Türkiye” olarak belirlenirken salonun tribünlerinde Devlet Bahçeli fotoğraflarının yer aldığı diğer pankartlarda şu sloganlar dikkat çekiyor:
“Yolsuzluğa Yoksulluğa Karşı Bizimle Yürü Türkiye”, “Hainlere Karşı Bizimle Yürü”, “Tavizlere ve Tahriklere Karşı Bizimle Yürü Türkiye”, “Haksızlığa ve Adaletsizliğe Karşı Bizimle Yürü Türkiye”. “Çözülmeye ve Yıkıma Karşı Bizimle Yürü Türkiye.”

KURULTAY PROGRAMI:

MHP kurultayı, yoklama yapılması, kongre divan başkanlığı seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açılacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasıyla sürecek olan kurultayda, Merkez Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile mali raporun okunacak ve ibra edilecek.

Siyasi konuşmaların ardından seçimlere geçilecek.

Genel başkan, genel merkez organlarının seçimi yapılacak. Yeni seçilen genel başkanın konuşmasının ardından MHP’nin 11. Olağan Büyük Kurultayı sona erecek.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:27

İLGİLİ HABERLER