Gündem
  • 26.9.2013 15:27

İşte MHP'nin Ankara adayı!..

MHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'yı aday gösterecek.

 

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin katılımıyla yapılacak toplantıda, MHP'nin yerel seçimlerde belediye başkanlıklarına aday göstereceği 220 isim açıklanacak. Açıklanacak belediye başkan adaylarının arasında Ankara, Adana, Mersin ve Aydın adaylarının da yer alması bekleniyor.

Yapılan çalışmalar sonucunda, MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına Mevlüt Karakaya'yı aday göstereceği öğrenildi.

MHP'de, İstanbul ve İzmir adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtiliyor. MHP'nin diğer belediye başkan adaylarının da belli aralıklarla düzenlenecek aday tanıtım toplantılarında açıklanması planlanıyor.

-MHP 81 ilde anket yapıyor

Belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde MHP, 81 ilde ve bazı ilçelerde anket çalışması başlattı. Ankette vatandaşlara, "Kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz" ve "MHP'den kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz" soruları yöneltiliyor. MHP yönetimi, belediye başkan adaylarını belirlerken il ve ilçe teşkilatları ile sivil toplum örgütlerinin de görüşlerine başvurdu. Tüm görüşlerin alınmasından sonra belediye başkan adaylarının belirlenmesinde son kararın MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından verildiği ifade ediliyor.

-Mevlüt Karakaya kimdir?

1963'te Ankara Bala'da doğan Karakaya, Ankara Ticaret Lisesi Bankacılık ve Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Master ve doktorasını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'de tamamlayan Karakaya, 2001'de profesör oldu.

Dünya Bankasının bir projesinde finans yöneticisi olarak yurt dışında bir yıl çalışan Karakaya, çeşitli ülkelerde yürütülen projelerin finansal yönetim sistemlerinin kurulmasında görev aldı ve danışmanlık yaptı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak 1999-2003 yılları arasında çalışan Karakaya, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Başkent Üniversitesinde muhasebe-finansman ve bankacılık konularında dersler verdi.

MHP'nin 7, 8 ve 9. olağan genel kurullarında Merkez Yönetim Kurulu yedek/asil üyeliklerine seçilen Karakaya, 19 Haziran 2011 tarihinden bu yana mali işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:41

İLGİLİ HABERLER