Medya
  • 11.8.2009 00:00

İŞTE MİT AJANI GAZETECİLER

Ergenekon sanığı Yalçın Küçük'te ele geçirilen notlarda MİT ajanı oldukları söylenen iki gazeteci kim..?

Şamil Tayyar'ın yazısı...

Kim bu MİT ajanları

Şair Can Yücel’in o muhteşem betimlemesine hayranlığımı herhalde bilmeyen yoktur. Ne diyordu: “Yalçın Küçük ama mide bulandırır.” Lakin, savcılar pek itibar etmemişler. 3. İddianamede “Yalçın Küçük ama 1 Numara” demeye getirmişler.

Takdir mahkeme heyetinin...

Konuya ilgi duyanlardan istirhamım; bir dönemin orducu sosyalisti, Apo yandaşı, şimdilerde sıkı kuvvacı, Sabetay avcısı ve ekranların şovmeni Yalçın Küçük’le ilgili bölümü, sakın atlamayın.

Hem güler hem ağlarsınız...

Meğer bizim kalpaklı, savcılar karşısında yeleleri kesilmiş aslana, daha doğrusu süt dökmüş kediye dönmüş. Telefonda Ergenekon soruşturmasını “MİT, CIA ve MOSSAD’ın ortak operasyonu” olarak hararetle anlatan Küçük, “Bizi mi kastettin?” diye sorunca savcılara, “Zekeriya Öz’le ilgili imada bulunmadım. Küçük yaşta başbakanlıkta çalıştım. Devlet terbiyesi aldım” diyor.

Savcı soruyor, terbiyeli hocaya: “Abdullah Öcalan’a neden ‘değerli başkan’ diye hitap ettin?” Küçük: “Ağzımdan o şekilde çıktı.”

Ya başkan lafı? Cevap veriyor: “Neden başkan dediğimi bilmiyorum.”

Yalçın Küçük bu... Gel de Can Yücel’e hak verme.

Danıştay cinayetine sevindi

Yalçın Küçük’ün ajandasında yer alan PKK ilişkisi ve Sabeyat avcılığıyla ilgili özel notlar, büyük ölçüde gazeteler yansıdı. İddianamenin satır arasında kalan bazı özel notları çıkarıp dikkatlere sunalım.

Hürriyet Yazarı Soner Yalçın ve ona ait www.odatv.com.tr, Ergenekon sanığı Yalçın Küçük’ün arka bahçesi. Zaten yayınları da bunu gösteriyor. Kim Ergenekon’un üzerine gidiyorsa, burada hemen infaz ediliyor. Arada bir Akşam’daki genç oğlanı devreye sokuyorlar. Müktesebatı yetmediği için eline tutuşturulan notları da orasına burasına bulaştırıyor.

İnsanın kanını donduran başka notlar var. Danıştay cinayetinden sonra ajandaya şu not düşülüyor: “İçim rahatladı bir ses sıçratırsın.” Bir not daha: “Çok umutluyum demiri delebilirim.”

23 Ocak 1993 tarihli notuna ne demeli: “Apo mülakatı gerçekten olay oldu. Çok memnunum. Kürdistan Cephe’de askerliğini bitiren tezkere bekleyen bir genç gibiyim.”

Yalçın Küçük bu... Gel de Can Yücel’e hak verme.

T.Ö ve U.D MİT Ajanı

Yalçın Küçük’ün ajandasındaki bir başka notta, yakayı ele veren Abdullah Öcalan’ın hataları sıralanıyor: 1-Şansını fazla zorladı, 2-Diplomasi ve uluslar arası ilişkilere fazla güvendi, 3-Türkiye’nin ABD ve İsrail’le yaptığı ittifakı küçümsedi, 4-Hiçbir Avrupa ülkesini silahlı mücadele şefine açıkça sığınak olamayacağını kabul etmedi ve sessiz kalmaktan çekindi.

Daha sonra TV’lerdeki teslim süreciyle ilgili yayınlara gönderme yapılan bu değerlendirmenin devamında şu ifadelere yer veriliyor: “Kanal D’de T.Ö ve U.D’nin MİT mensubu, MİT Partisi olduğu kesindir...”

Notun orijinalinde böyle miydi bilemiyorum, ama ajandada ajanlıkla suçlanan isimler, iddianamede baş harfleriyle kodlanmıştı.

Soner Yalçın’la birlikte saçmasapan tezlerle insanların köklerini tahrip etmeye çalışan ve Sabetay avına çıkan Yalçın Küçük’ün bu iddiası, ne ölçüde doğrudur, bilemem.

Yalçın Küçük bu... Gel de Can Yücel’e hak verme.

Sızdırmayı da biliyormuş

İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, Silivri’deki bir savunmasında, Ergenekon’un 1 Numarası olarak eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun ismini vermişti. O tarihte, bu savunmanın “taktik” olduğunu yazmıştım.

İddianame, haklılığımızı tescil ediyor.

Yalçın Küçük, o açıklamadan sonra konuştuğu Volkan isimli şahsa, Perinçek’in aralarında 1, 2 ve 3 numaralı isimlerin de bulunduğu Ergenekon şemasını açıkladığını hatırlatarak, bu açıklamaya gazetelerde yer verilmemesine duyduğu kırgınlığı anlatıyor.

Volkan, “Bizde Doğu Perinçek’le ilgili bir haber var ama o şekilde değil” dese de Küçük, itiraz ediyor: “Onlar korkarlar, bunu Şamil Tayyar açıklarsa oluyor, o tarif ediyor... bu önemli bir haberdir, bunu arkadaş siz kullanmazsanız bile öbür taraflara söyleyin...”

Ne hikmetse, Perinçek gibi o da “1 Numara Kıvrıkoğlu” haberine bel bağlamış. Zokayı yutmamakla isabetli davranmışız.

Yalçın Küçük bu... Gel de Can Yücel’e hak verme.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:49

İLGİLİ HABERLER