Yaşam
  • 9.5.2019 13:52

İşte Müjdat Gezen'in pasaport olayının perde arkası

Tiyatrocu Müjdat Gezen’in Almanya'ya giderken Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pasaportuna el konulmasına ilişkin yeniakit.com.tr’ye konuşan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Hüseyin Engin Sarıibrahim, “Tamamen sistemden kaynaklanan bir hata. Sorun fark edilir edilmez hemen düzeltildi." dedi.

Tiyatrocu Müjdat Gezen’in Almanya'ya gitmek üzere geldiği Sabiha GökçenHavalimanı'nda pasaportuna el konuldu. Kısa bir süre sonra olayın sistemsel bir hatadan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Sistemsel hatadan kaynaklı

Konuyla ilgili yeniakit.com.tr’ye konuşan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Hüseyin Engin Sarıibrahim, “Tamamen sistemden kaynaklanan bir hata. Adli takip kaldırıldıktan sonra sistemden düşülmemiş. Bunun sonucunda oluşmuş sistemsel bir hata.” diye konuştu.

Hata giderildi, pasaportu verildi

Sarıibrahim, “Oluşan sistemsel hata giderildikten sonra Sayın Müjdat Gezen’e pasaportu verilmiştir. Gezen’in avukatı Sayın Celal Ülgen de bu yönde açıklama yapmıştır.” dedi.

Gezen’in avukatı Ülgen de twitter’dan duyurdu

Tiyatrocu Müjdat Gezen’in pasaportuna el konulması olayı ile ilgili Avukatı Celal Ülgen de twitter adresinden şu açıklamayı yaptı: “Evet şu anda Emniyet Müdürlüğünden aradılar. Sistemsel bir hata olduğunu ve Müjdat Gezen'in yurt dışına çıkabileceğini, pasaportunu derhal vereceklerini söylediler. Özür de dilediler. Bu nedenle Basın toplantısı iptal. Müjdat Gezen oyuna yetişmeye çalışacak.”

 Serkan Çelik  yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 9.5.2019 13:53

İLGİLİ HABERLER