Gündem
  • 6.10.2008 07:12

İŞTE MÜJDE AR'I DİZİ ÇEKTİRMEYE TÖVBE ETTİREN KOMİK OLAY!..

Yönetmen Mustafa Altıoklar'ın Türkmax ekranında başlayan Sinemacı programının ilk konuğu Türk Sineması'nın önemli isimlerinden Müjde Ar oldu.
Eskiden 6 bölüm yayınlanan Aşk-ı Memnu'yu 8 ayda çektiklerini anlatan Müjde Ar, günümüzdeki dizi çekimlerinde yaşanan sıkıntılara değindi.
Müjde Ar, "6 bölümü 8 ayda çektik. Şimdi 90 dakikayı 5 günde çekiyoruz. Arada bir şeye çarpıyorum. 'Şu lambayı kaldırın' diyorum. 'O lamba değil ışıkçı' diyorlar. Düştü, bayıldı... Böyle şeyler oluyor ama ben tövbe ettim artık dizide mizide oynamıyorum" diye konuştu.
STÜDYO BASTIM
Müjde Ar, rol aldığı filmlerde başkasının kendisini seslendirdiğini ve bu durumdan rahatsız olarak dublaj yapılan stüdyoyu bastığını anlattı. Türk Sineması'nda kendi sesini kendisinin seslendirmesi konusunda bir ilke imza attığına değinen Ar, şöyle konuştu:
"Ben bastım stüdyoyu. İsmini söylemeyeceğim çok saygıdeğer dublaj sanatçısı hanımefendi çok kibar bir şekilde 'Bu da bizim ekmeğimiz, yani bizim alanımız' dedi... Ben de dedim ki, 'Vallaha ben oyuncuyum, siz bizim alanımıza karışmayın'. Galiba ilk olarak benim, ısrarla konuşan oyuncu."
ÇOK AÇ KALDIM
Ertem Eğilmez'in hayatında önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Müjde Ar, 12 yıl boyunca onunla çalıştığını, senaryo grubunun içinde yer aldığını ve senaryoyu analize etmeyi, bir oyuncunun nasıl oynaması gerektiğini böylelikle öğrendiğini belirtti.
Ar, "Bana dedi ki, 'Oyuncu dediğin 24 saat sinema düşünecek ve ölünceye kadar da başka bir meslek düşünmeyecek, aç kalsa bile'... Ben çok aç kaldım sinema mesleğinde. Sinemada para mara yoktu" dedi.
Televizyon Gazetesi / Engin Medya

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:43

İLGİLİ HABERLER