Yaşam
  • 5.7.2009 02:33

İŞTE MURO'NUN VADİ'DEKİ EN BÜYÜK KORKUSU!..

Kurtlar Vadisi'nde Muro’yu canlandıran Mustafa Üstündağ, diziye başlarken büyük kaygılar yaşadığını itiraf etti.Ünlü oyuncu, “Borçlarım vardı ilk iki bölümde ya beni senaryo gereği öldürürlerse diye çok korktum” dedi...

Oyunculuk uğruna Mersin'den kalkıp İstanbul'a gitti. Müjdat Gezen'in okulunda eğitim aldı. Çok çileler çekti ama sonunda başardı. Şimdi onu tanımayan yok. Kurtlar Vadisi'nde "Lanet olsun içimdeki insan sevgisi" dedi Türk-Kürt herkes onu çok sevdi... İyi ki de İstanbul macerasını denedi. Mustafa Üstündağ yani Muro ile sıcacık bir sohbet gerçekleştirdik. Buyrun keyfini sürün...

ANNEM EN BÜYÜK DESTEKÇİM

Oyunculukla ilk tanışmanız ne zaman ve nasıl gerçekleşti?

Kirvem vardı. Tiyatro yapıyordu. Çocukken beni tiyayroya götürürdü. Karakterimin gelişimi de oyuncu olmama sebep oldu. Tek çocuk büyüdüm. Ablam vefat etti. Sürekli kendi dünyamı kuruyordum.

Haylaz bir çocuk muydunuz?

Sokakta çok sosyal bir çocuktum. Çocukluğum Mersin'de kalabalık içinde haragüre geçti.

Aileniz oyunculukta destekledi mi sizi?

Bütün ailem destek oldu. tAnneniz bayılıyordur size! Babam rahmetli oldu. Annemle beraberiz. O en büyük hayranım ve destekçim.

Mersin'i bırakıp İstanbul'a gelişinizi hatırlıyor musunuz?

İstanbul'a geldim evet ama bu iş, bu memlekette yapılıyordu. Adana Devlet Tiyatrosu vardı ama orası devletin tiyatrosuydu. tMüjdat Gezen Sanat Merkezi'ne girmek zor iştir... Zaten ilk girişimde kazanamadım. İkincisinde kazandım. Girdiğimde 1998 yılıydı.

Peki ilkinde ne oldu da sizi almadılar?

Şive vardı. Çukurova ağzıyla konuşuyordum. Dili düzgün kullanmak gerekiyor. İstanbul'da dilimi düzelttim.

MURO DA BU BEDENİN İÇİNDE

Büyük şehirde yaşamak da zor. Hem okuyup hem de para mı kazandınız?

Çalıştım. Garsonluk yaptım. Animasyonlara gidip palyoçuluk yapıyordum. Broşür dağıtıyorduk. Evsiz kaldık. Kirayı veremedik, mecburen evden çıkmak zorunda kaldık.

Kurtlar Vadisi'nde Muro'yu oynamanız istenince ne tepki verdiniz?

Bir gün bir telefon geldi. Gittik, oturduk, sohbet ettik. Bismillah dedik, başladık.

Beklentiniz neydi?

Sadece alnımın akıyla çıkabilmek. Ekonomik olarak paramı kazanayım, hayatımı idame ettireyim.

Siz diziye girdikten sonra kaç oyuncu öldü?

Saymadım, sayılacak gibi değil. Sürekli birileri ölüyor.

Muro'yu seviyor musunuz?

Nasıl sevmem aynı bedeni paylaştık. Bir bedende yaşadık. 24 saat beraber geziyorduk, Muro'yla. Muro da bu bedenin içinde Mustafa da.

'OYNUYORSUN AMA SENİN GÖZÜNDE PİSLİK VAR'

Öyle dizide oynuyorsunuz ki çok popüler ve sevildi... Fakat canlandırdığınız karakter her an ölebilir. Muro ya ölürse korkusuyla yaşıyor musunuz?

İlk girdiğimde evet, sezonun ortasıydı, yaşadım. Borcum vardı, o bitmemişti, onu bitirene kadar yaşamak istiyordum. Girerken en büyük korkum şuydu aslında; hani girdik iki bölüm sonra öldürürler, "Yapamadı Muro öldürüldü" lafını duymak çok ağrıma giderdi. O yüzden çok asıldım rolüme...

Asıldınız da ne yaptınız?

Bütün bedenimi, ruhumu ortaya koydum. Elimde, eteğimde ne varsa ortaya dökmeye çalıştım yani.

Kaç bölümden sonra fark edildiniz, içiniz rahatladı?

İlk sahneyi çektiğimde arkadaşlardan olumlu tepki geldi. Sadullah Şentürk ağabey bana, yönetmenimiz olur, şöyle dedi; "Oynuyorsun ama senin gözünde pislik var." Bende o tarafımla oynuyorum.

ÜTOPYASI OLAN KARAKTER

Muro örgüt üyesi ama sevildi!

İlk başta sevilecek bir tarafı yoktu. Böbrek ticareti yapan, uyuşturucu ticareti yapan bir adamdı. Bunlar iyi şeyler değil. Sonra Muro karakteri başka bir şey oldu. Örgütten koptu, bambaşka oldu. Ütopyosu olan, güzel şeyler söyleyen, gülümseten bir karakter haline geldi.

ANNEM ŞOK OLDU

Fadik Sevin Atasoy'la birlikte 'Zeynep'in 8 Günü'nde oynadınız. Neydi o sapsarı saçlarınız? Basına da yansıdı hatta, Muro eskiden sarı saçlıymış diye haber yaptılar?

Ne güzel işte. Güzel bir film oldu. Fadik de ben de ödül aldık.

O sarı saçlar sprey boya mıydı?

Yok ya bildiğin oryalle boyattık. 1.5 ay öyle dolaştım. İnsanlar bana kötü gözle bakıyorlardı. Uyuşturucu bağımlısı mı nedir, kimdir bu adam diye tuhaf tuhaf bakıyorlardı. tAnneniz sizi öyle görünce ne dedi? Şok oldu. "Ne yaptın Mustafa kendine" dedi. "Film çekiyorum, o yüzden böyle oldum" dedim.

AMACIM ŞÖHRET DEĞİL

Klişe olacak ama teklif gelse eşcinseli de oynar mısınız?

Oynamaya çalışırım. Her role öyle bakıyorum, fark etmiyor benim için ne rolü oynadığım... tSizin oyunculuktaki hedefiniz nedir? Amacım şöhret olmak değil. Benim varoluş sebeplerim var, onların peşinden gitmeliyim. Kimseye muhtaç olmayayım yeter.

FENER STADI'NDA BÜYÜK DÜŞ

Hiç sizi kollayan dayınız oldu mu?

Yok, hocalarım oldu. Beni cesaretlendirdiler. "Sen başarırsın" dediler. Gerçi gelmek istediğim nokta da bu değil zaten. Geldim bitti değil. Daha yapılacak çok şey var.

Varoluş sebeplerinizden birini söyler misiniz?

Antiguane Sokrates'in bir oyunu var, antik Yunan oyunu; Fenerbahçe Stadı'nda onu oynamak istiyorum. 10 bin kişilik antik Yunan korosunun orada olacağı, aşağıda yüz kişilik bir dansçı kadrosu olacak. Trübünlerde seyirciler, neden olmasın? Ama şu anda param yok.

Yeni bir film çekiyorsunuz; 'Abiim' biraz ondan bahseder misiniz?

Levent Üzümcü'yle birlikte oynuyoruz, iki kardeşin hikayesi... Sıcacık bir hikaye... Hayatlarında hiç aitlik duygusu duymamış, iki dünyanın iki farklı karakteri... Çok sonra buluyorlar birbirlerini... Acıklı bir dram olacak. Benim canlandıracağım karakter, normal yaşamda maskeleri olan, yoluna koşturan bir adam. Adı Çetin. Ağabeyinin adı Arif.
(bugün)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:26

İLGİLİ HABERLER