Yaşam
  • 17.7.2006 12:20

İŞTE NÜKHET DURU'NUN GENÇLEŞME SIRLARI

Nükhet Duru, herkesin merak ettiği, "Nasıl bu kadar genç görünebiliyor" sorusunun cevabını vereceği bir kitap yazmaya hazırlanıyor. Kitabına ayırdığı güzellik reçetelerini, yayınlanmadan önce VATAN'la paylaştı. Duru'nun güzellik sırlarının ilk bölümü dün PazarVatan'daydı. Bugün de ideal kiloda kalmanın, fazlalıklardan kurtulmanın yollarını anlatıyor güzel sanatçı. Yöntem çok basit: Boş vakitleri iyi değerlendirmek, işte Duru'nun ağzından günün her anında yapılabilecek egzersizler:

Zaman boşa akmasın
* Boş zaman geçirmeye de hiç tahammülüm yoktur. O yüzden oturduğum yerde her yerim oynar benim. Örneğin, otururken kaslarımı yoklarını. Kol ve bacak hareketleri yaparım. Sevdiğim şeyleri düşünür, kalbe kan pompalayacak heyecanlar yaratırım. Hiç olmadı oturduğum yerde sürekli lapırdanırım. Bu günde birkaç yüz kalori daha fazla yakmayı sağlıyor.

* Mesela uçaktayım... Neden boş oturayım ki. Hemen karnımı üç aşamalı olarak içeri çekerim. Nefesimi tutup 10'a kadar sayarım. Sonra yavaş yavaş bırakırım. Bu hareketi günde 50 kere yapın.

* Aynı işlemi pelvis (kalça bölgesi) kaslarınız için de uygulayın. Mutlu bir cinsel hayat ve ileri yaşlarda idrar sorunlarıyla karşılaşmamak için pelvis kaslarının güçlü olması lazım. Pelvis kaslarını da sıkıp bırakın. Bu hareketi de günde 50 kere yapın. Ama 100 kez yaparsanız da bir zararı olmaz tabii...

* Telefonla konuşurken ayakta dururum ya da dolaşırım. Böylece 1 dakikada 2 kalori daha fazla yakmış oluyorum.

* Yer çekimine bedeni teslim etmemek için dolapların üzerinden bir şey alıyormuş gibi yukarı uzanın, eğilip kalkın.

Merdiven kullanın
* Yüz ve boyun kaslarını çalıştırmak için sesli harfleri abartılı bir şekilde telaffuz edin.

* Televizyon seyrederken ayağınızın altına bir şişe alın. Bir yandan televizyon izlerken bir yandan da şişeyi çevirin.

* Jennifer Lopez gibi kalçalara sahip olmak istiyorsanız asansörü hayatınızdan çıkarın. Mesela ben gökdelenlerin tepesine çıkacağım zamanlar hariç hiç asansöre binmem. On kat da olsa çıkacak olsam merdivenleri kullanırını.

* Herkesin evinde bir buçuk litrelik su şişelerinden mutlaka vardır. Bu şişeleri spor salonlarındaki ağırlıklar gibi kullanın, öne ve geriye doğru hareketlerle kollarınızı ve göğsünüzü çalıştırın.

* Bahçe işleriyle uğraşın, ev işi yapın... Bir saat bahçe işiyle uğraşmak 500 kalori yakmanızı sağlar.

* 45 dakikada bir kalkıp yürüyün. Ben 45 dakika oturduysam kalkıp yürür, bir şeyler getirir, götürürüm.

Duru'nun makyaj sırları
* Makyaj varla yok arası olmalı. Yaz makyajı, güneşin renklerini olabildiğince yansıtmalı. Mutlaka şeffaf ve taze durmalı ve cilt cinsine göre fondöten ve pudra kullanılmalı. Ben çok nadir fondöten kullanırım. Yağlı cildim gereği genelde pudralı ürünler beni dengeliyor.

* Yüz, ifadesini büyük ölçüde kaşlardan alır. Son moda gibi görünen, ince ve kalkık kaşlardan hoşlanmıyorum. Yorgunsanız daha fazla yorgun, kızgınsanız daha kızgın gösteriyor.

* Herkes önüne gelen güneş kremini alıyor. Bu çok yanlış... Cildi kuru olanlar güneş yağı, yağlı olanlar süt kullanmalı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:19

İLGİLİ HABERLER