Ekonomi
  • 30.7.2008 10:00

İŞTE O 1 MİLYAR DOLARLIK FABRİKA

Bir milyar Euro'luk yatırımda sona doğru

Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'ın daha önce "Bir Batı Avrupalı otomotiv şirketi Türkiye'ye 1 milyar Euro'nun üzerinde yatırım yapacak." dediği yatırımcı dün resmen ortaya çıktı.

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği Başkanı Ömer Burhanoğlu, söz konusu şirketin Fransız Peugeot (PSA) olduğunu açıkladı. Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği ile Peugeot arasındaki görüşmelerin uzun sürdüğünü belirten Burhanoğlu, "İş ciddiye döndü. Peugeot'nun yatırım yapmayı planladığı son iki ülke kaldı. Rakibimiz Polonya. Büyük ihtimal buraya gelecekler. Detay maliyetler üzerinde çalışıyorlar. Fabrikayı kuracak yer arıyorlar. Yatırımı Türkiye'ye çekeceğiz. Daha önce kaçırdığımız Hyundai yatırımına benzemeyecek." diye konuştu.

Fransız şirkete her türlü kolaylığı sağlayacaklarını ifade eden Burhanoğlu, Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz'ın şu anda Fransa'da Peugeot yöneticileriyle görüştüğünü açıkladı. Dernek yetkilileri de Fransız şirketin yöneticileri için 27 villa baktığını söyledi. Bu da Peugeot'nun Türkiye pazarına uzun dönemli baktığını gösteriyor. Fransız şirketi, yıllık 150-200 bin adetlik üretim kapasitesine sahip otomobil üretebileceği fabrika kurmayı planlıyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:28

İLGİLİ HABERLER