Dünya
  • 6.3.2020 11:06

İşte öldürdüğümüz Esad'ın rejim askerleri ve cenazeleri

Suriye medyası ateşkesten bir gün önce, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirilen rejim askerlerinin cenazelerinin görüntüsünü yayınladı.
İdlib ve civarında meydana gelen çatışmalarda öldürüldüğü belirtilen rejim unsurlarının tabutunun tek tek bayrağa sarıldığı ve yere konulduğu dikkat çekti.
Gazetenin haberinde İdlib'in Lattakia kırsalında bulunan "Jableh" bölgesinden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonu ile 18 Suriye askerinin hayatını kaybettiği vurgulandı.
Türkiye'nin harekatı srasında bölgedeki Esad güçlerine komuta eden Albay "Samer Hamdan Salloum" un da öldürüldüğü belirtildi.
Cenaze töreninde dikkat çeken bir ayrıntı vardı..
Tabuttaki ölü sayısının 18'dan çok daha fazlaydı. Yerde o fotoğraf karesine 28 tabut girmişti..Aynı medyanın haberinde; İdlib'de öldürülen İran milisleri ile Lübnan Hizbullah elemanlarının cesedinin direk olarak ülkelerine yollandığı ve bunların sayısının daha fazla olduğu kaydedildi.
O haberde öldürülen dejim güçleri mensuplarının isimleri tek tek sayıldı.
İşte o isimler..
 "Marsel Ibrahim Saqer", "Ali Muhammed Al-Sheeni", "Maher Kamel Fatiha", "Salem Faris Abdul Qadir", "Zakaria Mustafa Al-Essa Al- Askar "ve" Ahmed İbrahim Aboud "Ghassan Aziz Esber, Waseem Muhyiddin Janem, Rami Abdul Karim Hassoun, Mustafa Ali Salim Daher, Basil Suhail Shuqira, Hamza Muhammed Mahmud, Ammar Adnan Khalil ve Fadi Aziz Khalil" Barjas Muhammed Ali Yusuf "," Galaa "Jableh" bölgesinin sakinleri olan Yusuf Kanaan "," Basil Munir Ahmad "ve" Basil Mufid Alan "

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, yakın çekim

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, açık hava ve doğa

Güncellenme Tarihi : 6.3.2020 11:27

İLGİLİ HABERLER