Sağlık
  • 2.4.2020 11:52

İşte ölen profesör Taşcıoğlu'nun son sözleri: Hepsini benim üzerimde deneyin

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Çapa tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun yoğun bakıma götürülürken öğrencisi olan doktorlara "Tüm deneysel ilaçları üzerimde deneyebilirsiniz" dediği ortaya çıktı.

Koronavirüs salgını Türkiye'nin en önemli değerlerinden biri olan İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu'nun da vefatına sebep oldu. Prof. Dr. Taşçıoğlu'nun, koronavirüs rahatsızlığı ilerleyip de yoğun bakım ünitesine kaldırılırken doktorlara söyledikleri son anında bile bilimin hizmetinde olduğunu gözler önüne serdi.

Tek paylaşıma 219 bin beğeni 40 bin yorum geldi

Türkiye'yi üzen haberi Cemil Taşçıoğlu'nun oğlu Onur Taşçıoğlu twitter hesabından "Canım babam Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nu kaybettik. Hepimizin başı sağolsun" sözleriyle duyurdu. Bu paylaşım 16 binden fazla RT, 219 bine yakın beğeni alırken, 40 binden fazla yorum yapıldı. Bunlar bile Taşçıoğlu'nun ne kadar sevildiğini ve ne kadar çok insanın hayatına dokunduğunu gözler önüne serdi.

Benim üzerimde tüm deneysel ilaçları deneyebilirsiniz

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun durumu ağırlaştıktan sonra yoğun bakıma kaldırıldığı, bu sırada da öğrencisi olan doktorlara "Tüm deneysel ilaçları üzerimde deneyebilirsiniz" dediği ortaya çıktı. Öğrencileri o sözleri sosyal medyada paylaştı.

Güncellenme Tarihi : 2.4.2020 11:57

İLGİLİ HABERLER