Gündem
  • 16.1.2015 12:01

İşte Paralel Örgütün kumpas belgesi

Hükümeti devirmek için 17 Aralık’ta düğmeye basan Paralel Yapı’nın operasyon fezlekesini Emniyet bilgisayarında yazmadığı tespit edildi. Yeni müdürler de, tuzağı ilk sayfalarında fark ederek o fezlekeyi imzalamadı.


17 Aralık darbe girişimini yapan paralel yapının emniyetteki ve yargıdaki uzantılarının fezlekeyi emniyetteki bilgisayarlarda yazmadıkları tespit edildi. Tuzağı fark eden Mali Şube Müdürü’nün fezlekeyi imzalamaması ise paralelin tüm planlarını bozdu.

Paralel yapının hükümeti devirmek için planladığı 17 Aralık operasyonunun karanlık tarafları bir bir ortaya çıkıyor. Operasyonun fezlekesinin emniyet bilgisayarlarında yazılmadığı tespit edildi. Paralel yapı polisleri her bir sayfası hukuksuzluklarla dolu fezlekelerini alelacele yeni atanan müdürlere imzalatmak istedi. Tuzağı daha ilk sayfalarda fark eden Mali Şube Müdürü Hakan Sıralı ve Yardımcısı Arzum Nazman fezlekeyi imzalamadı. Bunun üzerine tutanak tutan paralel polis şefleri kendi kurdukları tuzağa düştü. Çünkü o tutanakta operasyon yeni olmasına rağmen 1 yıl önceden her şeyi hazırladıkları, fezlekeyi bile bitirdikleri kayıtlara geçiyordu. İki polis şefinin imzalamaması üzerine önce Savcı Celal Kara polislere baskı yaptı.

MÜDÜRLER TUZAĞA DÜŞMEDİ

Düzmece operasyonun kanıtları yine paralel polislerin tutanaklarıyla delillendirildi. 17 Aralık’ta yapılan gözaltı işlemlerinde birçok kişi alınmış ve gözaltı sürelerinin geçmesine rağmen ifade işlemleri tamamlanamamıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan kadro değişikliği sonrasında Yakup Saygılı görevinden alınarak yerine şube müdürü olarak Hakan Sıralı, müdür yardımcılığına ise Arzum Nazman getirilmişti. Paralel polisler tarafından hazırlanan düzmece fezleke bu polis müdürlerinin önüne koyularak imzalanması istendi. Daha ilk sayfalardan usulsüzlükleri fark eden Sıralı ve Nazman fezlekeyi imzalamadı.

Zekeriya Öz’den sabah baskını

Mali Şube Müdürlüğü’nde yapılan operasyonun ardından Zekeriya Öz, 19 Aralık günü Emniyet Müdürlüğü’ne giderek polislere baskın yapmıştı. Soruların değiştirilmeye çalışıldığını belirterek gazetecilere açıklama yapan Öz’ün bir gün sonra sabah tekrar Mali Şube Müdürlüğü’ne gelerek baskın yaptığı ortaya çıktı. Sabah saatlerinde Mali Şube Müdürlüğü’ne gelen Öz, Emniyet Müdürü Hakan Sıralı ve Emniyet Müdür Yardımcısı Nazman’ın odasına kapıları iterek girmesi ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Bir nüshası zaten bende

Mali Şube Müdürü Hakan Sıralı’yı arayan Celal Kara, fezlekenin acilen imzalanarak kendilerine gönderilmesini istedi. Sıralı’nın fezlekenin eksik ve incelenmediğini belirtmesi üzerine Kara, “İmzalamadan gönderin. Bende bir nüshası zaten var” dedi. Gözaltına alınan bakan çocuklarının ifadesi bitmeden hazırlanan fezlekenin operasyondan önce Kara’nın önüne gittiği ortaya çıktı.

KENDİLERİNİ ELE VERDİLER

Paralel yapı tarafından hazırlanan 504 sayfalık düzmece fezlekenin imzalanmaması üzerine operasyonda kilit isimler olarak bilinen Başkomiser Mehmet Akif Üner, komiser Hüseyin Korkmaz ve polis memuru Hakan Ürkmez bir rapor tutarak kayıt altına aldı. Bu tutanakla paralel yapı kendi komplosunu ele verdi. Paralel yapı polisleri, hazırladıkları tutanakta paralel yapı polislerinin soruşturmaya başlamadan suçun adını koyduğu ve bunun üzerine çalıştığı bu tutanakla ortaya çıkmış oldu.

Yazı bilgisayara sonradan yüklendi

Kurulan özel ekiplerle şube içerisindeki tüm bilgisayarlar incelenerek kayıt altına alınmıştı. Geriye dönük incelemelerde ise “Dönemin Başbakanı “ibaresinin bulunduğu yazılar tespit edilerek ortaya çıkartılmıştı. Bu fezleke ve bilgisayarlar üzerinde yapılan incelemelerde ise şube içerisinde bulunan hiçbir bilgisayarda bu fezlekenin yazılmadığı öne sürüldü. Söz konusu fezlekenin dışarıda yazılmış ve daha sonra şube içerisindeki bir bilgisayara aktarıldığı düşünülüyor.

(AKŞAM)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:51

İLGİLİ HABERLER