Sağlık
  • 1.3.2021 22:18

İşte pazar günü sokağa çıkma yasağı olan iller listesi

TÜRKİYE'de normalleşme süreci ile 40 ilde hafta sonu yasağı kalkarken diğer illerde yasak pazar günü sürecek. İşte sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olan iller:

Yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) listede yer alan illerde pazar günü sokağa çıkma yasağı olacak. Ankara başta olmak üzere 40 ilde ise artık hafta sonu yasağı yok. Akşam saat 21.00'dan sabah 05.00'e kadar olan sokağa çıkma yasağı ise tüm illerde bir süre daha devam edecek. Hafta sonları pazar günü sokağa çıkma yasağının uygulanacağı iller şöyle:

DÜŞÜK RİSKLİ (MAVİ)

Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır Covid-19'da düşük riskli (mavi) iller oldu.

ORTA RİSKLİ (SARI)

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Kars

YÜKSEK RİSKLİ (TURUNCU)

İstanbul ve İzmir'in yanı sıra, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan, Kovid-19 vakaları bakımından yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ (KIRMIZI)

Covid-19 vakalarına göre, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman, çok yüksek riskli (kırmızı) grupta yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 1.3.2021 23:50

İLGİLİ HABERLER