Gündem
  • 11.5.2013 12:12

İşte Reyhanlı katliamını gerçekleştiren örgüt!..

En son olarak Suriye'nin Banyas'taki kanlı katliama bizzat katıldıklarını açıklayan Alevi Türklerden oluşan örgütün, Reyhanlı'daki patlamayı da gerçekleştirdiği belirtildi.

ATALAY: İTİRAF ETTİLER

Toplantıda ilk sözü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay aldı. İşte Atalay’ın açıklamaları:

“Hayatını kaybedenlerin 38’nin kimlik tespiti yapıldı. Bunlardan 35 Türkiye 3’ü Suriye vatandaşı. Suriye istihbaratıyla irtibatlı bir terör örgütünün konuyla ilgisinin tespit edildiğini ifade etmiştik. Şu ana kadar bu kişilerden 9’u gözaltına alınmış durumda. Kendi ifadeleri ve itiraflarıyla bu belirlenmiş oldu. Burada yapılmak istenen provokatif şeyler sansasyon. Mültecilere karşı olumsuz düşünce geliştirme çabası. Bunlara vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Bir kısmımız Ankara’ya dönecek Başbakanımızla değerlendirmelerde bulunacağız.

İÇİŞLERİ BAKANI GÜLER: OLAYIN PLANLAYICISI GÖZALTINDA

“Yaptığımız ilk tespitlerde olayın Suriye’deki rejim yanlısı örgütlerle özellikle el muhaberatla yakın irtibat içinde olan örgüt tarafından gerçekleştirilmiştir.
Çalışmalarımız sonucu 9 kişi gözaltına alınmıştır, içlerinden biri olayın planlayıcısı. Olayın muhalifler ve sığınmacılarla bir ilgisi yoktur. Saldırının amacı bölgeyi tahrik etmek. Patlamanın etkisiyle 735 işyeri, 121 konut ve 62 araçta hasar meydana gelmiştir.

SURİYE'DEKİ KATLİAMI İTİRAF ETTİLER

Suriye'nin Banyas'ta kadın ve çocuklardan oluşan 150 kişinin katledilmesinin ardından Acilcilerin lideri Mihraç Ural çıktı.

Timetürk'ün Türkiye'ye duyurduğu ve Esed'in yanında savaşan eski Acilcilerin lideri Mihraç Ural, Banyas'taki katliamların arkasında da çıktı. Ural yayınladığı videoda Banyas Katliamı'na katıldıklarını itiraf etti

Banyas’ta aralarında kadın ve çocuğun olduğu yüzlerce insanın katledilmesinin arkasından Türkiyeli Şebbihalar olan  Acilciler çıktı. Acilciler Örgütü daha önce de Esed'in yanında savaşacağını ve Esed'e karşı savaşan herkesin ve Türk güvenlik görevlileri başta olmak üzere Suriyeli sığınmacılarında hedef olduğunu ifade etmişti.

KATLİAMI BİZZAT İTİRAF ETTİLER

Türkiye’den giden Nusayrileri örgütleyen Acilciler’in elebaşı Mihraç Ural, ortaya çıkan görüntülerde Banyas’ta işlediği katliamı gerekçelendirerek anlatıyor. Katliam öncesi çekilen ve Youtube’ye düşen video görüntülerinde Mihraç Ural, Banyas’ta neden katliam ve etnik temizlik yapmaları gerektiğini anlatıyor.

Görüntülerde konuşan Ural: “Banyas, hainlerin denize açılmasını sağlayacak tek geçiş noktası. En kısa sürede kuşatılması ve temizliğe başlanması gerekir. Suriye Mukavemeti’nin (Acilciler örgütünün Suriye’deki adı) misyonu kuşatma ve temizlik. Bu hafta içinde Banyas'ta vatani görevimizi yerine getirmek için sahaya inmemiz gerekiyor. Herkes ne yaptığımızı görecek. Banyas, hainlerin denize açılabileceği tek çıkış noktası. En kısa sürede Banyas'ın kuşatılması ve temiz yapılması gerekiyor.”


İşte Mihraç Ural'ın katliam itirafının videosundaki sözleri

Mihraç Ural videoda: "Banyas, hainlerin denize açılmasını sağlayacak tek geçiş noktası.. Mutlaka en kısa sürede Banyas'ın kuşatılması ve temizliğe başlanması gerekir. Biz "Suriye Mukavemeti" olarak desteğe gidiyoruz. Suriye Mukavemeti'nin misyonu kuşatma ve temizlik. Yönetim gayemiz ve siyasi bir düşüncemiz yok. Devlet var olduğu sürece yönetim var. Adli veya sivil hiçbir işe karışmıyoruz. Bu çaldı, bu öldürdü vs bizi ilgilendirmiyor. Suriye Mukavemeti'nin misyonu tahrir (kurtarma) ve tathir (temizlik). Bu da bizim bu hafta içinde Banyas'ta vatani görevimizi yerine getirmek için sahaya inmemizi gerektiriyor. Yakın uzak herkes Suriye Mukavemeti'nin ne yaptığını görecek. Planımız daima saldırı, sonra saldırı ve sonra yine saldırı şeklindedir. Misyonumuz kurtarmak ve temizlik yapmaktır. Banyas, hainlerin denize açılabileceği tek çıkış noktası. En kısa sürede Banyas'ın kuşatılması, kurtarılması ve Banyas'ta temiz yapılması gerekiyor." diyor.

KİMDİR BU MİHRAÇ URAL

Esad ailesinin Lazkiye'deki evinde  Abdullah Öcalan'la tanışan Mihraç Ural, o yıllarda desteğini her fırsatta gösterdi. Ural'ın, Hatay ve çevresinde ulusalcı gruplarla işbirliği yaptığı ileri sürüldü. İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'i Suriye'deki karargahında Öcalan'la görüştüren ve İP ile PKK nın bağlantılarından sorumlu kişi Mihraç Ural.

12 Eylül sonrası bir takım Avrupa ülkeleri ile Suriye arasında mekik dokuyan ve Esad ailesiyle yakın ilişkileri bulunan Ural, Cemil Esad'in emriyle Hatay Kurtuluş Örgütü'nü kurdu. Cemil Esad, Ural'ın kurduğu bu PKK'ya her türlü desteği verdi. Mihraç Ural, Fransa da kaldığı yıllarda, Esad ailesi ve Suriye istihbaratı adına İslamcı grupları takip etti ve Hasan Cabir simli bir şahsı Fransa'dan özel yollarla Suriye getirip el Muhaberat'a teslim etti. Ural'ın operasyonuna Fransız istihbaratının yardım ettiği belirtildi.

Şu an emperyalizmle mücadele amacı güden(!) Mihraç Ural'ın geçmişi Avrupa ile ortaklaşa yaptığı ''müslüman fişleme'' operasyonlarıyla meşhur. Hatay'da Mersin'de Adana'da kent merkezlerinde halkı tahrik etmek için çok sayıda toplantı düzenleyen Mihraç Ural ve ekibi 1 yıl önce Türkiye'den Suriye'ye savaşmak için geçti. Sayılarının kaç olduğu bilinmiyor .

Türkiye uzantılı bazı derneklerle savaş propagandası yapan Mihraç Ural , Samandağ, İskenderun ve çevresinde propaganda yaparak gençleri Suriye'ye taşıyor . Suriye'deki ayaklanmadan önce , İsrail'le olan uyuşturucu trafiğini kontrol eden Şebbihalara yardım topluyor . Suriye Türkmenlerinin yerleşim yerlerine yakın yerlerde konuşlanan örgüt aylar öncesinde tehdit ettiği Türkmenlerden saldırı üstüne saldırı alıyor. Türkmen muhalif güçlerin son saldırısında ayağından yaralanan Mihraç Ural'ın terör örgütüne yardımları Türkiye üzerinden geçiyor.

TİMETÜRK

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER