Spor
  • 30.6.2009 00:03

İŞTE RİJKAARD'IN FUTBOLCULARINA İLK EMRİ...

Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard, Barcelona’daki gibi topa sahip olma ve total futbol anlayışını takıma aşılamak için düğmeye bastı. Hollandalı hoca, “Topu sevin ve ona hükmedin” diyerek oyuncularını sık sık uyardı
Cim-Bom tüm dünyanın takdir ettiği Barcelona’nın futbol yapısına geçiş yapmak için kolları sıvadı. İspanyol devinin en önemli özelliği olan yüksek pas yüzdesi ve total futbol anlayışı, Teknik Direktör Frank Rijkaard tarafından sarı-kırmızılı takıma monte edilmek isteniyor.

2003-2008 arasında Barcelona’da görev yapan Hollandalı hoca ve yardımcıları, oyun felsefesinin işaretlerini şimdiden futbolculara aşılamaya başladılar. Oyunculara sürekli olarak, “Topu sevin ve ona hükmedin” uyarısını yapan Rijkaard ve Neeskens ikilisi mümkün olduğunca paslaşmalarını ve topa sahip olan takım olmaları gerektiğini belirttiler. Yeni sezon hazırlıkları kapsamında topla çalışmalara erken başlanmasının altında da geçen yılki top kayıplarının etkili olduğu belirtiliyor.

Bu arada bazı futbolcular kendi aralarında, Frank Rijkaard’ın, “Topu sevin ve ona hükmedin” uyarısına esprili bir şekilde yaklaşarak, “Topu sevin ve onu okşayın” diye değiştirdiler.

Oyunculardan Ayhan, Mehmet Topal, Arda Turan ve Hakan Balta’nın teknik heyetin uyarısını bu şekilde söylemeleri dikkat çekti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER