Spor
  • 21.1.2010 01:08

İŞTE RİJKAARD'IN HEDEFİ...

Hollandalı çalıştırıcı, Galatasaray Televizyonu'nda yayınlanan ''Rijkaard ile soru-cevap'' programına katılarak gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Lucas Neill'ın transferiyle ilgili değerlendirme yapması istenen Rijkaard, ''Lucas Neill transferi için gayet memnunum. Kendisinin aramıza katılmasından dolayı çok mutlu oldum. Neill, tecrübeli ve çok zeki bir futbolcu, insan olarak, karakter olarak çok iyi biri. Çok çalışan takımı için elinden gelen her şeyi veren bir futbolcu. O bakımdan Lucas'ın transferi nedeniyle çok mutluyum'' diye konuştu.

Neill'in oynadığı ana pozisyonun stoper olacağını anlatan Rijkaard, ''Tabii ki ihtiyaç olduğunda beklerde de oynayabilir. Ama genelde ana pozisyonu stoper'' ifadesini kullandı.
Ligin ilk yarısında organizasyon bozukluğundan bazı goller yediklerini hatırlatan Rijkaard, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Belki Lucas Neill'ın gelmesi bu tip eksiklerimizi düzeltme açısından iyi olacaktır. Mutlaka takıma yeni gelen bir oyuncunun adaptasyon süreci olur. Ben umuyorum ki bu adaptasyon sürecini Lucas Neill en kısa zamanda atlatacaktır.''

''HER MAÇTA GALİP GELMEK İSTİYORUZ''
Rijkaard, bir taraftardan gelen, ''Geçen devre ve önümüzdeki devre arasında bir fark olacak mı?'' sorusunu ise ''Tam anlamda nasıl bir farklılık olur onu şimdiden söylemek doğru olmayabilir. Şu anki durumumuz iyi, hedefimiz birinci olmak. O yüzden çalışmamız lazım ve takımın gösterdiği performansla, oynadığı oyunla mutlaka taraftarımızın üzerinde iyi bir etki bırakmak istiyoruz. Elimizden geldiği kadar her maçta galip gelmek istiyoruz ve onları mutlu etmek, sevindirmek istiyoruz. Umarımda bu şekilde gerçekleşir'' diye yanıtladı.

''KÜÇÜK DETAYLAR BAŞARILARI GETİREBİLİR''
Takım içindeki arkadaşlığın iyi olmasının çok önemli bir artı olduğunu vurgulayan Hollandalı teknik adam, bunun her zaman bir takım içinde olamayabileceğini dile getirdi. Rijkaard, ''Önemli olan saha içerisinde çalışırken elinizden gelenin en iyisini yapıp, takım içindeki oyuncuların birbirlerine saygı göstermesi. Bizde hem saygı var, hem de çok güzel bir arkadaşlık var. Bu küçük detaylar çok önemli başarıları getirebilir'' şeklinde konuştu.

''YENİ SİSTEMDE KANATLAR ÖNEMLİ''
Denizli Belediyespor ile Ziraat Türkiye Kupası'nda yaptıkları maçta yeni bir sistemde oynadıklarını dile getiren Frank Rijkaard, bu sistemde kanatlarda oynayan futbolcuların büyük önem taşıdığını söyledi.
Rijkaard, Denizli ekibi karşısında güzel bir skor elde ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu.
''Güzel bir oyun sergiledik. Bireysel olarak iyi oynayan oyuncularımız vardı. Goller doğru zamanlarda geldi. Değinilmesi gereken en önemli konulardan biri kanatlarımız çok iyi çalıştı. Hem Caner olsun, hem de Barış. Çok güzel bir skordu ama ne olursa olsun ligin ikinci yarısı için kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Kewell ve Keita'nın yokluğunda bu sistemi deniyoruz. Bu sistemde kanat oyuncularımız Barış ve Caner'in ne yaptıkları çok önemli. Bu maçta gayet iyi performans gösterdiler. Rakibe doğru zamanda doğru yerde pres yapmaları lazım. Özellikle Caner'in performansı beni çok mutlu ediyor. Taraftarları da mutlu ettiğini düşünüyorum. Daha önce defansif olarak oynadı ama ofansif olarak çok daha iyi oynayabiliyor. Bu sistemde sol açıkta daha iyi bir performans çıkartacaktır. Bu oynadığımız sistemde kanatların önemi çok fazla. Kanatlarda oynayan futbolcuların disiplinli olarak pozisyonlarını korumaları gerekiyor. Takımımızın farklı bir sistemde de oynayabildiğini ve bizim dediklerimizi harfiyen uygulayabildiğini görmek de çok güzel bir şey.'

Rijkaard, aynı sistemi Gaziantepspor maçında uygulayıp uygulamayacaklarını ise maç öncesinde karar vereceklerini ifade etti.

''EN ÖNEMLİ ŞEY KULÜPTÜR''
Kendisi için Galatasaray'da en vazgeçilmez şeyin sorulması üzerine Rijkaard, ''Tabi ki en önemli olan kulüp. Böyle güzel bir kulüpte çalışmak mutlaka insana onur veriyor. Bireyler çok önemli olabilir ama yalnız başlarına değil. Mutlaka kolektif bir şekilde takım olarak çalıştıkları zaman daha fazla değeri olabilir. O yüzden en önemlisi Galatasaray. Başarılar, sonuçlar, bireysel olarak insanların gösterdikleri başarılar mutlaka kulübü daha önemli kılabilir, daha önemli yerlere getirebilir'' diye yanıt verdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 11:01

İLGİLİ HABERLER