Gündem
  • 25.10.2008 16:57

İŞTE, RÜŞVETÇİ HAKİMİ YAKALATAN SAVCI

Gök, çok kısa sürede çetelere darbe vurduktan sonra rüşvet konusunda ilk olarak yargı içinde başladı ve bir hakimi suçüstü yakalattı. Hakimi yakalatmasından sonra adını tüm Türkiye ezberledi.

ÇETE LİDERLERİNE DARBE ÜSTÜNE DARBE VURDU

İzmir’e özel yetki ile atanan Gök, önemli çete liderleri arasında adı bulunan Ahmet Tekin Baykal ile adamlarına yönelik ilk kez Skorsky askeri helikopter ile havadan çiftliğine operasyon düzenletmişti.

AKŞAM’a “Hortumcular çetelerden daha tehlikeli” şeklinde mesaj veren Gök, şimdi söylediklerini uygulamaya başladı. Çete liderini 350 bin YTL. karşılığında tahliye ettiği iddiası ile suçlanan hakimi yaklaşık

6 aydır takibe alan Gök, Muğla Ortaca’da rüşvet alan hakimin yeğeni ile avukatı ve Adalet Bakanlığı’ndan çıkartılan özel izinle 10.Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi A.K.’yi gözaltına aldırdı.

400 JANDARMAYLA OPERASYON

Gök’ün icraatları durmak bilmedi. Kaynaklar Belediyesi’ndeki 600 trilyonluk vurgun için talimatı verip 400 jandarmaya operasyon yaptırdı. Aralarında belediye başkanı, ilçe jandarmada görevli komutanlar, okul müdürlerinin de bulunduğu grup cezaevine gönderildi. İzmir Vali Yardımcısı, Buca Kaymakamı’nı da sorgulayan Gök, yine Baykal ile işbirliği içinde olduğu iddia edilen avukatları gözaltına almış, bu avukatların birisi de tutuklanmıştı.

İLK OPERASYON DEĞİL

Hortumlama ve rüşvet olayları ile ilgili önce yargı içinde operasyonlara başlayarak hakimi yakalatan Murat Gök, daha önce de rüşvet alan yargı içinde operasyon yapıp Erzurum’da ilk görev yaptığı yerde kıyı şeritlerini rüşvet karşılığı imara açılmasına izin veren bir hakim ile savcının yanı sıra çok sayıda avukatı tutuklatmıştı. Yaptığı operasyonların ardından kendisine yönelik ölüm tehditlerine aldırmadan mesleğini cesurca yapan Murat Gök, Urla’dan sonra İzmir’de de başarılı operasyonlar gerçekleştirdi.

URLA’DA ÇOK BAŞARILI GÖREVDE BULUNMUŞTU

Urla’daki başarılı operasyonlardan sonra Murat Gök, 2007 yılının temmuz ayında İzmir’e özel yetki ile atandı. DGM’lerinin kapanmasından sonra özel yetkili savcılar arasında görev almayı başaran Murat Gök, verilen görevin bilincinde hareket ederek kısa sürede çetelere darbe vurdu. “Ulusal Çete” raporunda adı Alaaddin Çakıcı, Kürşat Yılmaz, Sedat Peker gibi isimlerle birlikte geçen Ergenekon üyeleri ile bağlantısı olduğu tespit edilen “Ege’nin Efesi” lakaplı Ahmet Tekin Baykal’ı adamlarını, “Anafor” adını verdiği operasyonla 5 yıldızlı otelde yakalatan Savcı Murat Gök, ayrıca Uzili çete lideri M.Y.ile 49 adamının yakalanması için talimatını verdi. Ardından yine Abidin Bilgin ile adamlarına yönelik operasyonu komandolara yaptırmıştı.

YAPACAKLARININ MESAJINI VERMİŞTİ

İzmir’e atandıktan sonra ilk kez AKŞAM Gazetesi’ ne özel açıklamalarda bulunarak çetelere yönelik yapacağı çalışmaların mesajlarını veren Murat Gök, verdiği mesajların uygulamasını da kısa sürede yaptı. İzmir’in Urla İlçesi’ne atandıktan sonra, “Domuz eti operasyonu”, “Urla Barbaros Köyü Skandalı”, “Tapu dairesinde dönen rüşvet çarkı”nı, “Cezaevi’nde çete oluşturup mahkûmlardan zorla para tahsil eden gardiyanlar çetesini” ve son olarak Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu’nun içinde bulunduğu, “URİT operasyonu”nu gerçekleştiren Murat Gök’ün yıldızı bir anda parladı. Şirin ilçede artık adını sokaktaki tüm vatandaşlar biliyordu. Herhangi bir yerde haksızlığa uğradığına inanan vatandaş, hemen onun kapısını çalıp yardım istiyordu. Gittiği her yerde sevgi gösterileri ile karşılaşan Murat Gök, yaptığı çalışmalarla ilçe kabına sığmıyordu.

HORTUM YAPANLAR SAVCININ HEDEFİ

Çetelerin yanı sıra terör örgütlerine de darbe vuran Murat Gök, özellikle son zamanlarda Şirinyer ve Yağaneler semtinde bomba patlatıp korku saçan örgüt üyelerini kısa sürede yakalattı. Gök, 15 ayda 200’e yakın terör suçlusunun tutuklanmasını sağladı. Laf yerine icraatlarını sergileyen Gök, artık kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik operasyonlar konusunda çalışmalar başlatıldığını ve terörden de tehlikeli olan hortumcuların adalet önünde hesap vereceklerini söylüyor.

(AKŞAM)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:00

İLGİLİ HABERLER