Gündem
  • 9.10.2008 01:09

İŞTE SAADET PARTİSİ'NİN MÜSTAKBEL GENEL BAŞKANI!.

Saadet Partisi Başkanlık Divanı, Genel Başkan adayı olarak son zamanların parlayan bir ismi üzerinde uzlaştı. Hoca da onay verdi. İşte Saadet'in yeni lideri!
Saadet Partisi Başkanlık Divanı, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'u genel başkan adayı olarak belirledi.
Saadet Parti Başkanlık Divanı önceki gün toplandı. ANKA'nın edindiği bilgiye göre Başkanlık Divanı'nda kongre tarihi ve genel başkan adayı belirlendi. Genel başkan adaylığı için ittifakla Prof. Dr. Numan Kurtulmuş belirlendi. Saadet Partisi'nin 3. Büyük Kongresi de 26 Ekim Pazar yapılacak. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kurtulmuş tek aday gösterilecek. Gövde gösterisine dönüşecek olan Saadet Partisi'nin Olağan Kongresi'ne eski başbakan ve Milli Görüş çizgisinin lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan da katılacak.
Milli Görüş çizgisinin önemli isimlerinden olan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş siyasete Fazilet Partisi'nin İstanbul il başkanlığı görevi ile siyaset kariyerine başlamıştı. Milli Görüş çizgisinin gelecekteki lideri olarak isim yapan Prof. Dr. Kurtulmuş'un genel başkanlık adaylığı konusunda Saadet Partisi il başkanlarının tümüm de desteğini aldığı öğrenildi.
-PROF. DR. NUMAN KURTULMUŞ KİM?-
1959'da İstanbul'da doğan Numan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden 1982 yılında mezun oldu. 1984 yılında, yine aynı Fakülte'de yüksek lisansını tamamladı. 1988-1989 öğretim yılında ABD'nde Temple University School of Business & Management'da lisansüstü çalışmalarını sürdürdü. Kasım 1990 ile Haziran 1993 tarihleri arasında ABD'nde Cornell University New York State School of Industrial & Labor Relations'nda Misafir Öğretim Üyesi olarak bulundu. Yazarın, sosyal siyaset, işçi-yönetim ilişkileri, yönetim ve organizasyon, sendikalar ve sendikacılıkta yeni trendler ve insan kaynakları yönetimi konularında yayınlanmış makaleleri vardır. Ayrıca, çeşitli uluslararası ve yerli kuruluşların sempozyum ve seminerlerinde tebliğler sundu.
"Stok Yönetiminin Data Base Yaklaşımıyla Entegre Edilmesi" ve "Model İnsan Tipi Açısından Endüstri İlişkilerindeki Değişim" konularında yüksek lisans ve doktora tezleri ile "Post-Endüstriyel Dönüşüm" ve "Japon Sisteminde İşçi-Yönetim İlişkileri" isimli doçentlik çalışmaları mevcuttur. 1992 yılında İktisat Doktoru, 1994 yılında Çalışma Ekonomisi Anabilim dalında Doçentlik unvanı aldı. Sanayi Ötesi Dönüşüm adlı eseri yayınladı.
Bir ara İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdüren Kurtulmuş, Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanlığı görevini yaptı.
FP'nin Anayasa Mahkemesi'nce 22 Haziran 2001'de kapatılansından sonra kurulan Saadet Partisi'nin GİK'nda görev aldı

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:36

İLGİLİ HABERLER