Ekonomi
  • 11.8.2009 03:31

İŞTE SEBZE FİYATLARINI DÜŞÜRECEK UYGULAMA...

Sebze ve meyve fiyatlarını düşürecek kanun tasarısı Meclis’e gönderildi. Tasarının ekim ayında yasalaştırılması planlanıyor. Yasanını çıkması halinde çiftçiler ürettikleri sebze ve meyveleri aracısız olarak pazarda satabilecek. Aracısız olarak pazarda satılacak sebze ve meyve fiyatlarını düşmesi bekleniyor.

YÜZDE 10 AYRILACAK

Sanayi Bakanlığı tarafından hazırlanan “Sebze ve Meyve Ticareti’nin Düzenlenmesine İlişkin Kanunu Tasarısı” TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Tasarıya göre semt pazarlarında bulunan toplam satış yeri sayısının en az yüzde 10’u özel satış yeri olarak üreticilere ayrılacak. Ayrıca belediyeler yörede yetiştirilen mal miktarı ve deseni, üretim sezonu ile üretici ve tüketici talepleri dikkate alınarak semt pazarlarının kurulduğu günlerle aynı olmamak şartıyla üretici pazarları kuracak.

ENFLASYON ETKİSİ KALKACAK

Tasarıyla toptancı hallerinde satılan mallardan yüzde 1, toptancı halleri dışında satılan mallardan yüzde 2 oranında hal rüsumu alınması hüküm altına alınıyor. Hal rüsum oranlarının düşürülmesiyle, tüketicilerin daha ucuza mal temin edebilmesi, sebze ve meyve fiyatlarının enflasyon üzerindeki olumsuz etkilerinin giderilmesi ve kayıt dışılığın azaltılması amaçlanıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:49

İLGİLİ HABERLER