Yaşam
  • 4.7.2009 04:20

İŞTE ŞÖHRET UĞRUNA EVDEN KAÇAN ÜNLÜLER!..

Çok fakir bir ailenin kızıydı. 15 yaşında evden kaçtı. Şimdi trilyonları var. Bakın genç kızlara ne tavsiye ediyor?Yaprak Dökümü'nde 'Ceyda' karakterini canlandıran Başak Sayan geçtiğimiz günlerde oyuncu olmak için evden kaçtığını söylemişti. Şöhret olmak için evden habersizce giden başka ünlüler de var. Ancak hepsinin ortak noktası çok pişman olmaları...

ASLA YAPMAYIN

Seda SAYAN: İstanbul Kadırga'da çok fakir bir ailenin çocuğu olduğu için hem okudu hem fabrika işçiliği yaptı. Liseye giderken bir yandan da düğün salonlarında şarkı söyledi, sonra da şöhret olmak için 15 yaşında evden kaçtı. Ünlü sanatçı, "Başka çıkış yolu bulamamıştım ama sakın genç kızlar benim yaptığımı yapmasınlar, asla tavsiye etmiyorum" diyor.

Mektup bıraktım

Başak SAYAN: Annesi Almanca öğretmeni, babası asker kökenli olan Başak Sayan ünlü olmayı küçükken kafasına koymuş. Liseden sonra ailesine bir mektup yazarak kuzeninin yanına İstanbul'a geldiğini söyleyen ünlü oyuncu: "Aylarca evinde kaldım. Babam uzun süre benimle konuşmadı" dedi.

Tiyatrocu sevgilimle evlenmeyi düşündüm

Nurgül YEŞİLÇAY: İzmir'de memur bir ailenin kızıydım. Dört kardeştik. 16 yaşında sevgilimle evden kaçtım. O tiyatrocuydu. Onun gibi oyuncu olmak istedim, konservatuvar sınavına girip kazandım. O zamanlar onunla evlenmeyi düşünüyordum. Yine İzmir'deydik ama başka bir yerde bir bungalov ev tutmuştuk. Gemici düğümü yapıyorduk, onları satıyorduk.

2 YIL PARKLARDA YATTIM

Aslı ZEN: Ferhat Göçer'in 'Cennet' ve Fatih Ürek'in seslendirdiği 'Hadi Hadi' adlı meşhur şarkıların söz yazarı ve şarkıcı Aslı Zen geçmişiyle ilgili acı itiraflarda bulundu. Şarkıcı olmak için 15 yaşında evden kaçtığını söyleyen Zen, "2 yıl parklardaki banklarda yattım. Elbiselerimi bile Bebek'teki Mc Donald's'ın tuvaletlerinde yıkıyordum" dedi.

Baba dayağına dayanamadım

ROJİN: Annem "Kızım yapma, bu işler bize göre değil, öğretmen ol, memur ol" diyordu. Babam zaten karşıydı. Eve her gelişimde dayak yedim. Adana Konservatuvarı’na gitmek istediğim için zincirle dövdü beni. Kursa gide gele şekillendim. Sonra da dayanamadım dayaklara ve kaçtım.

5 KEZ KAÇTIM AMA...

LAL: 12 dilde şarkı söyleyen ve yaptığı müziğe 'Oryantal Rock' ismini veren Lal'in de şarkıcı oluş hikayesi oldukça ilginç. Şarkıcı o günleri şöyle anlatıyor: "Beş kere evden kaçtım. Saçlarımı kazıttım. İki kere Ankara'ya, bir kere Mersin'e, bir kere de Eskişehir'e kaçtım. Müzik yapmak istiyordum. Bu kaçmalar 15-20 gün sürüyor, param bitince Adana'ya geri dönüyordum. Sonunda İstanbul'a kaçtım. Burada ağabeyim yardımcı oldu. Ancak şimdiki aklımla bunları yapmazdım."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:29

İLGİLİ HABERLER