Spor
  • 30.4.2007 00:47

İŞTE ŞOK BERABERLİK SONRASI ZİCO'DAN İLK AÇIKLAMA!..

İSTANBUL - Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Denizlispor karşısında 2-0'dan sonra oyuncularında bir rahatlama olduğunu belirterek, ''2-0'dan 2-2 beraberlik bizim gibi bir takıma yakışmıyor'' dedi.
     Zico, maçtan sonra yaptığı açıklamada, maça istekli başladıklarını ve 2-0 öne geçtiklerini ifade ederek, ''2-0'dan sonra takımda rahatlama oldu. Hemen bir gol yedik. 2-1'den sonra takımımız tanınmaz haldeydi. Kendini bulamadığı için de 2-2 oldu, hatta son dakikalarda 3-2 de oluyordu. Futbolda çok iyi oynamanın yerine bulduğunuz skoru korumak, maçı kazanmayı bilmek çok daha önemlidir. Bugün futbolcularım açısından alınması gereken ders buydu'' diye konuştu.
     Zico, hakemler hakkında yapması gereken yorumları Beşiktaş maçından sonra yaptığını belirterek, ''Limiti aştığı noktada söylemem gerekenleri söyledim. Daha fazla yorum yapmak istemiyorum'' dedi.
     Denizlispor maçında da belirli bir standardı olmayan pozisyonlar olduğunu ileri süren Brezilyalı çalıştırıcı, ''Uğur'a yapılan fauller ve sarı kart gördüğü pozisyon, maçın ilk yarısında birçok kez Tuncay'a yapıldı, ama aynı kriter uygulanmadı. Kezman kontra atağa çıkarken de benim gördüğüm kadarıyla topa müdahale yoktu, direkt Kezman'a yönelik bir hareket vardı. Sarı kart verildi, fakat benim görüşüme göre topa olmayan her müdahale illa sarı kartla cezalandırılması gerekmiyor. Gerektiği zaman oyunu engelliyorsa kırmızı kartla cezalandırılabilir. Fakat bu hakemin görüşüdür. Hakem kararlarını vermiştir, saygı duyalım. Umalım bundan sonraki maçlarda kriterler her iki tarafa da eşit dağıtılsın. Şimdiye kadar olmadı, ama inşallah bundan sonra olur'' diye konuştu.
     Beşiktaş ile yapacakları derbi maçın her skora açık bir maç olacağını ifade eden Brezilyalı teknik adam, şunları söyledi:
     ''Fenerbahçe inanarak, mücadele ederek, azimli bir şekilde kalbiyle oynarsa, Beşiktaş maçından galip gelecek skoru alır. Bunu yapabilecek kapasitemiz olduğunu gösterdik. Kazanmak için çıkacağız, ama kazanamasak da kesinlikle kaybetmememiz gereken bir maç.''
     Denizlispor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, oyunun son bölümünde genç oyuncuları oyuna sokarak, taktik anlayışta değişiklik yaparak 2-0'dan 2-2 beraberliği sağladıklarını söyledi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER