İşte Suriye'de öldürülen Esad'ın generalleri ve İranlı komutanlar

2 dk okuma
İşte Suriye'de öldürülen Esad'ın generalleri ve İranlı komutanlar

Hızlı Özet

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre İdlib ve Halep kırsallarında yoğunlaşan çatışmalarda Suriyeli muhalifler Esed rejimine bağlı üst düzey askeri isimleri hedef alıyor.






Suriye'de askeri gücünün büyük kısmını kaybeden Esad'ın imdadına İranlı milislerv e Lübnanlı Hizbullah yetişti... Esed rejimi generalleri ile İranlı komutanlar muhaliflerin hedefinde



Rusya ve İran tarafından desteklenen Esed rejimine bağlı üst düzey askeri isimler Suriye'de devam eden çatışmalarda muhaliflerin hedefi olmaya devam ediyor.



Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre İdlib ve Halep kırsallarında yoğunlaşan çatışmalarda Suriyeli muhalifler Esed rejimine bağlı üst düzey askeri isimleri hedef alıyor.



Geçtiğimiz 6 Şubat tarihinde Esed rejiminin üst düzey generallerinden Mahmud İbrahim'in İdlib'in güney kırsalında muhaliflerce hedef alınıp öldürülmesinin ardından bir diğer saldırı haberi de Halep'in batısından geldi.



mahmudibrahim.jpeg



Mahmud İbrahim



Halep batı kırsalında şiddetini artıran çatışmalarda muhaliflerce düzenlenen saldırıda operasyon odası hedef alınan Esed rejimine bağlı "Dördüncü Tümen Albayı" Muhammed Sakar öldü.



muhammedsakar-001.jpeg



Muhammed Sakar



Rejim kaynakları da Sakar'ın ölüm haberini doğrularken muhaliflerin bölgede üst düzey isimlere yönelik saldırıları artırması dikkat çekti.



İran ve Hizbullah'a bağlı Şii milisler de ağır kayıp veriyor



Öte yandan İran destekli Şii milisler ve Hizbullah Halep kırsalında yaşanan çatışmalarda ağır kayıplar veriyor.



Ocak ayının başından itibaren Halep'in güney kırsalında süren çatışmalarda Lübnan Hizbullah Hareketi, İran destekli Şii milis örgütler ve Esed rejimine bağlı diğer Şii yapılanmalar büyük kayıplar yaşadı.



Şii yapılar çatışmalarda onlarca militanını kaybederken, Lübnan Hizbullahı komutanlarından Cafer el Sadık, El Bakır Tugayı komutanlarından Cuma el Ahmed ve İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanlarından Askar Paşapur gibi isimler de çatışmalarda öldürüldü.



halephizb-001.jpg



Bölgede süren çatışmalarda Rusya ve İran destekli Esed rejimi ilerlerken, oldukça ağır kayıplar yaşamaya devam ediyor.



Suriye silahlı muhalefetine bağlı kaynaklar yaklaşık 2 aylık dönemde rejimin 1500'ün üzerinde kayıp verdiğini öne sürüyor.



Kaynak: Mepa News




Bu haber 872 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan Halkalı-Havalimanı metrosunu açtı! 31 Temmuz'a kadar ücretsiz
Gündem

Erdoğan Halkalı-Havalimanı metrosunu açtı! 31 Temmuz'a kadar ücretsiz

Halkalı- İstanbul Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun 31 Temmuz'a kadar ücretsiz olacağını açıkladı. Muhalefete de tepki gösteren Erdoğan; "Dış politikada bize ders vermek sizin boyunuzu aşar. Çapınız yetmez. Gidin kapasitenize ve kalibrenize uygun işleri kovalayın. Mesela koltuk kapmaca, salon kapmaca oynayın" dedi.

Habervitrini12852 Görüntüleme
İki firmanın ürünlerinde at ve eşek eti bulundu.
Gündem

İki firmanın ürünlerinde at ve eşek eti bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sahtekarlarını ifşa ettiği listeyi 18 Haziran itibarıyla güncelledi. Süt ürünlerinden zeytinyağına kadar pek çok temel gıdada hile tespit edilirken; Gaziantep ve Mersin'deki iki firmanın ürünlerinde at ve eşek eti bulundu.

Habervitrini14205 Görüntüleme
Bahçeli'nin hibe ettiği arsaya yapılan cemevinin ikinci etap çalışmaları tamamlandı
Gündem

Bahçeli'nin hibe ettiği arsaya yapılan cemevinin ikinci etap çalışmaları tamamlandı

Temeli 2 Eylül 2023'te atılan cemevinin ilk etabı, 11 Ekim 2025'te düzenlenen törenle hizmete açıldı. İkinci etap kapsamında yürütülen mobilya ve iç mekan tasarım çalışmaları da tamamlandı.

Habervitrini11745 Görüntüleme
ABD’de İsrail destekçisi aileye ait gazete Trump'ı hedef aldı
Gündem

ABD’de İsrail destekçisi aileye ait gazete Trump'ı hedef aldı

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin ve Başkan Donald Trump'ın en büyük finansörlerinden olan İsrail destekçisi Miriam Adelson'un sahibi olduğu Israel Hayom gazetesi, Trump'ı sert ifadelerle hedef aldı.

Habervitrini10254 Görüntüleme