Gündem
  • 19.1.2015 21:30

İşte tarihi Bakanlar Kurulu'nun sonucu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Arınç'ın açıklamalarından satır başları:
 
Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu'nu toplantıya çağırma yetkisi vardır. Toplantı öncesi Başbakan, Cumhurbaşkanı ile başbaşa bir görüşme gerçekleştirdi.
 
Sayın Cumhurbaşkanımız açış konuşmasında, Sayın Başbakanımızın ve hükümetinin ve kendilerinin, sadece millete hizmet amacıyla çalıştığını, başbakanlığı döneminde de cumhurbaşkanlığı döneminde de başka bir gayesinin bulunmadığını, millete hizmet yolunda çalışmak için de cumhurbaşkanlığının görev ve yetkilerinin olabildiğince daha çok koşarak, çalışarak, hükümet ile uyum içerisinde bir gayret göstererek gerçekleştirilebileceğini söyledi.
 
Cumhurbaşkanı, Başbakan ile arasında çekişme varmış gibi gösterenlerin yanlış iş yaptığını söyledi.
 
Güvenlik ve asayiş konuları gündeme alındı.
 
Küresel terör konusunda MİT Müsteşarlığı'nın bir değerlendirmesi oldu. Bakanların yanı sıra ilgili bürokratlar da toplantıya katıldı.
 
CİZRE'DEKİ OLAYLAR
 
İçişleri Bakanı güvenlik ve asayiş konusunda uzun bir sunum yaptı. Bu sadece bir asayişsizlik olayı değil, aynı zamanda Çözüm Süreci'ni de yakından ilgilendiriyor. Yine Cizre konusu gündeme geldiğinde, bunun bir siyasi boyutunun da olabileceği düşünülüyor.
 
Adli ve idari soruşturma süreçleri devam ediyor. Bu tür olaylara zemin yaratmak için bazı çalışmalar yapıldığını biliyoruz.
 
Hendekler kazılması ve belediyenin destek vermemesi nedeniyle bölgeye araçlar gönderildi. "Başkasının burada yaşama hakkı yok" diyen eşkiyanın sesini kesmek hükümetimizin görevidir.
 
"BU TOPLANTILAR RUTİN OLARAK SARAY'DA YAPILMAYACAKTIR"
 
Bu tür toplantıların periyodik olarak yapılması gündeme gelmemiştir. Müteakip Bakanlar Kurulu toplantımız 26'sında Başbakanlık'ta yapılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız ilerleyen süreç içinde tekrar bir toplantıya başkanlık etmek isterse buna karar verirler. Ama rutin olarak bu toplantılar yapılmayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız ne zaman isterse Anayasal yetkisini kullanacaktır.
 
BAŞKANLIK SİSTEMİ
 
Cumhurbaşkanımız halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanıdır. Başbakanımızı hedefe koyuyorlar. Halk seçmiştir yetkileri anayasa çerçevesinde içindedir. Meclis'i kilitleyenler bundan şikayet edemez. 82 anayasası olduğu sürece bu konuşulmaz. Herkes kendi yetkisi içerisinde hareket ediliyor.
 
Bu toplantıyı daha önce Turgut Özal 7 defa yapmış. Sayın Cumhurbaşkanı yetkilerini kullanıyor.
 
4 ESKİ BAKAN İÇİN OYLAMA
 
Bakanlar Kurulu toplantısında bu konu gündeme gelmedi.
 
FAİZ İNDİRİMİ TARTIŞMASI
 
Bakanlar Kurulu'nda faizlerin indirilmesinin beklendiği konuşuldu. Böyle düşüşün olması gerektiğini bakanlarımızı ifade ettiler.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:46

İLGİLİ HABERLER