Gündem
  • 3.8.2018 00:49

İşte terfi alan FETÖ'nün kumpas mağdurlar

Kumpas mağduru komutanlar YAŞ'ta terfi aldı!

Yüksek Askeri Şura'da alınan kararla, Deniz Kuvvetleri bünyesinde gerçekleşen 11 terfiden 6'sının, FETÖ tarafından daha önce 'Balyoz, Askeri Casusluk ve Amirallere Suikast' gibi düzmece davalarda hedef alınan kişiler olduğu belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ve 2,5 saat süren Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Toplantıda alınan kararla 2. Ordu komutanı Temel Orgeneral, ÖKK komutanı Çorbacı Tümgeneral oldu. Adnan Özbal da Oramirelliğe terfi etti.

Toplantı kararları uyarınca Deniz Kuvvetleri'nde toplam 11 terfi gerçekleşti. Terfi eden komutanlar arasındaki 6 ismin, kumpas davalarında hedef alınan kişiler olduğu belirlendi.

İşte, 2018 YAŞ toplantısı sonucu, Deniz Kuvvetleri'nde terfi alan kumpas davası mağduru subaylar:

İbrahim Özdem Koçer

Hasan Özyurt

Serhat Sözbir

Murat Dinçman

Mustafa Turhan Ecevit

Ercan Kireçtepe

GENERAL VE AMİRAL SAYISI 244'E YÜKSELDİ

YAŞ kararları ile 30 Ağustos 2018 tarihinden geçerli olmak üzere 9 general amiral bir üst rütbeye, 41 albay general amiralliğe yükseltildi. 13 generalin görev süresi 1 yıl, 383 albayın görev süreleri 2 yıl uzatıldı. 12 general ve general amiral kadrosuzluktan emekliye sevk edildi. Yeni atamalarla birlikte TSK'daki general amiral sayısı 244'e yükseldi.

Güncellenme Tarihi : 3.8.2018 00:50

İLGİLİ HABERLER