Dünya
  • 19.1.2008 10:07

İŞTE TERÖRİZMİN YENİ ADI…

İngiliz hükümetinin, Müslümanları kızdırmamak ve teröristlerin dini inançları uğruna savaştıkları izlenimi vermemek için "İslami terör" yerine "İslam karşıtı eylem" tabirini kullanma kararı aldığı bildirildi.
İçişleri Bakanı Jacqui Smith, önceki gün yaptığı bir konuşmada, "İngiltere'de ve dünya genelindeki birçok Müslüman'ın da işaret ettiği gibi, terörize etme isteğinde, cinayet ve acı planlamakta İslami bir yan yoktur. Bunlar İslam karşıtı eylemlerdir" dedi. Smith, "İslam karşıtı eylemlere" karşı Müslümanların yardımını sağlamak gerektiğini söyledi.
İngiliz Daily Mail gazetesi, Smith'in seçtiği kelimelerin, hükümetin aldığı kararı yansıttığını yazdı. Gazeteye göre, İngiliz hükümeti, bu konuda kullanılan dili değiştirerek teröristlerin dini gerekçelerle savaşan kişiler değil, soğuk kanlı katiller olduğu izlenimini yaratmak istiyor. Yetkililer, "İslami terör" tanımının Müslümanları kızdırıp toplumdan yabancılaşmalarına neden olmasından endişe ediyor.
İngiliz İçişleri Bakanlığı, herhangi bir tabirin yasaklanmasının söz konusu olmadığını belirtirken, gazetenin görüştüğü üst düzey hükümet yetkilileri, isimleri gizli tutulmak kaydıyla verdikleri bilgide, bundan sonra "İslami aşırıcılık" gibi terimlerin hükümet yetkilileri tarafından kullanılmayacağını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:15

İLGİLİ HABERLER