Spor
  • 27.5.2013 00:36

İşte Trabzonspor'un yeni başkanı

Trabzonspor Kulübü'nün 67. Seçimli Genel Kurulu’nun ikinci günü 9 Mayıs Spor Salonu'nda devam ediyor. Sandıkların açılıp oy sayımının devam ettiği kongrede kıran kırana bir mücadele var. İlk sandıklarda Muharrem Usta fark yapmışken son sandıklarda farkı kapatan Hacıosmanoğlu 13. sandıkta öne geçmeyi de başardı. Şu anda son sandık olan 14. sandık sayılıyor.

19 Mayıs Spor Salonu'nda dün başlayan ve bugün yapılacak seçimle sona erecek Olağanüstü Genel Kurul’un ikinci gününde Trabzonspor başkan adayları delegelere hitaben konuşmalarını tamamladı. Konuşmaların sona ermesinden sonra saat 13.00'da delegelerin oy kullanma işlemine geçildi. Oy kullanma işleminin sona ermesiyle beraber akşam saatlerinde sandıklar açılarak oy sayma işlemine geçildi.

Halen devam eden oy sayma işleminde son durum şu şekilde;

Açılan 14 sandık sonrası resmi olmayan sonuç:
İbrahim Hacıosmanoğlu: 1567
Muharrem Usta: 1491
 

HACIOSMANOĞLU TARAFTARLARI ZAFER SLOGANLARI ATIYOR
İlk sandık sonuçlarında Muharrem Usta'nın fark attığı seçimlerde 9. sandıktan itibaren İbrahim Hacıosmanoğlu farkı kapatmaya başladı. Hacıosmanoğlu'nun bordo mavili kulüpteki genç isimlerle iyi ilişkiler kurmasının bu sonucu doğurduğu söyleniyor. Bordo mavili kulübün genç üyeleri 9. sandıktan itibaren oy kullandılar.

Kongre salonunda son sandıktan çıkan oylar sayılırken Hacıosmanoğlu taraftarlarının kutlamalara başladığı görüldü. 
 

BAŞKAN ADAYLARININ YAPTIĞI KONUŞMALAR ŞÖYLE;

Çekilen kura çekimi sonrası ilk olarak Başkan Adayı Emre Aksoy, konuşmasını gerçekleştirdi.


Aksoy, genç bir başkan adayı olarak bayrağı devralmaya, Trabzonspor'u ayağa kaldırmaya geldiğini söyledi. Üyelerin destek vermesi halinde Trabzonspor'un makus talihini değiştireceklerini ifade eden Aksoy, "İlk yapacağımız iş Trabzonspor'u uluslararası standartlarda yeniden yapılandırma olacak. Trabzonspor'u kurumsal anlamda yeniden yapılandıracağız" dedi.

Transfer konusunda da çalışmalar yaptıklarını ifade eden Aksoy, şunları söyledi: "Seçilir seçilmez ilk icraatlarımızdan birisi geniş bir transfer harekatı başlatmak olacak. Avrupa'da adı duyulmamış oyuncu transfer etme dönemi sona erecek. Güçlü bir kadro kuracağız. İnşallah bu sene  tekrar şampiyon olacağız. Uyuyan devi uyandırmaya talibiz. Hep birlikte omuz omuza yürüyerek taraftarı oyuncusuyla yeniden o ruhu bütün takıma hakim kılmaya talibiz"

İkinci olarak Başkan Adayı Hakan Kulaçoğlu söz aldı.

Trabzonspor'u büyüten başkanlara teşekkür ederek özlerine başlayan Kulaçoğlu, "Trabzonspor'u bu zor süreçte 5 aday ile yarışarak Trabzonspor'a büyük bir imaj kazandırdı. Şimdiye kadar söylediklerimizi pratiğe geçirme adına ekibimle beraber Trabzonsporluların huzurundayız. Trabzonspor gibi büyük bir kulübe hizmet etmeye talibiz. İki yıl önce lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı kazanan yönetimin başında bulunan Sayın Sadri Şener'e başarılarından dolayı teşekkür ediyorum. Onlar tarihteki yerlerini aldılar. Allah bize onların sağladığı başarıların daha fazlasını nasip etsin. Trabzonspor’un hakkı gasp edildi. Bu moral bozukluğu Trabzonspor'u maddi ve manevi zarar verdi. Trabzonspor'un Türk futbolunda iyi örnek olarak konumunu sürdürmesi gerekiyor" dedi.

2010-11 sezonu şampiyonluk kupasının UEFA ve yargı sürecinin ardından Trabzon'a geleceğini belirten Kulaçoğlu, "Trabzonspor'un kupası bir başka takımın müzesindedir. Trabzonspor'un hak, hukuk ve temiz futbol adına hak arama mücadelesi devam edecektir. Trabzonspor'un tarihini yazacağız diyorlar. Tarih bilmeyenler bunu diyor. Trabzonspor tarihini yazacaklar yazmış zaten. Trabzonspor'a yazsanız yazsanız ilgisizliğiniz tarihini ve bilgisizliğinizin tarihini yazarsınız. Trabzonspor siyaset üstüdür. Ne sağa yatalım ne sola yatalım. Hepimizin pazartesi Trabzonsporlu olsun" dedi.

Kulaçoğlu, göreve gelmeleri halinde büyük yürüyüşü 1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Akçay ile başlatacaklarını söyledi.

Bir diğer Başkan Adayı Metin Atasoy üçüncü isim olarak çıktığı kürsüde uzun yıllardır kulübün içinde olduğunu belirterek, "Adaylık için yarışan 5 arkadaşımız bir birinden kıymetli. Gönül isterdi ki daha çok aday olsun. Demokrasinin güzelliği budur. Zor ve sıkıntılı bir dönemde Trabzonspor'a talip olan var ise bundan gurur duymalıyız. Zor dönemde aday arkadaşlarımı kulübe sahip çıktıkları için kutluyorum ve başarılar diliyorum. Trabzonspor bizim için egomuzu tatmin etme yeri değildir. Bazıları sokaktan geçerken Trabzonspor'a aday olalım diyebilir ama biz uzun yıldır bu kulübün içindeyiz. Trabzonspor'un zor günlerinde olsun iyi günlerinde olsun her zaman kulübün yanında olduk maçlarına gittik. Aklımıza geldiği için başkan adayı olmadık. Trabzonspor bizim için bir yaşam şeklidir. Bir mecburiyettir" dedi.

Trabzonspor'un güçlü bir camia olduğıunu belirten Atasoy, "Kulübün problemleri vardır. Bu camia güçlüdür ve bu problemleri çözer. Göreve gelirsek hiç bir zaman tek başımıza hareket etmeyeceğiz. Ekibimle birlikte karar vereceğim. Biz isyanı temsil eden bir kültürden geliyoruz. Haksızlığa karşı isyanımız devam edecektir. Trabzonspor ciddi anlamda erozyona uğramıştır. Kimse bize sus, dur diyemeyecektir. Bunun bedelini neyse ödemeye hazırız" dedi.

Trabzonspor’un en büyük gücünün birlik ve beraberlik olduğunu belirten Atasoy, sözlerini şöyle tamamladı. "Ben ekibimle seçildiğimiz taktirde açılacak yeni sayfada Trabzonspor'un omuz omuza verdiği büyük bir camianın inşasına çalışacağız. Bıkmadan, usanmadan birlik ve beraberlik içinde bu kutsal görevi yürütmeye çalışacağız. Bizim kupamız göz göre göre alınmıştır. Kim bu kupamızı almışsa onu iade etmek zorunda kalacaktır. Sadri Şener hakkında ağızımdan biz söz çıktı. Kendisinden özür diliyorum ve hakkımı helal ediyorum" ifadesini kullandı.

Söz alan Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor’un köklü bir değişime ve yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, “Altyapısından tutun profesyonel yönetimine, ticari ve kurumsal yapısının oluşturulup yönetilmesi için projelerimiz hazır. Her kim olursa olsun Trabzonspor başkanlık koltuğunda oturan insan yanına en az 10 Anadolu kulübü alamıyorsa o koltukta oturmaya hakkı yoktur. Trabzonspor’un birlikteliğe ihtiyacı var. Kongre süreçlerinde hep bundan bahsederiz ama olmaz. Trabzonspor başkanı o koltuğa oturduktan itibaren gurur ve hassasiyetlerini bir kenara bırakarak camianın paydaşlarını birlik altında toplamalıdır. Trabzonspor’un ve Anadolu takımlarının önünün kesilmemesi adına, Türk futbolunu hegemonyası altına alan zavallı kişilikler ve emek hırsızları futbol dışına atılmalıdır. Zavallı ama kendi camialarının gücünü kullanarak Türk futboluna yön vermeye çalışanları futbolun dışına atmak bizim de namus borcumuzdur. Şampiyonluk kupasının nasıl Trabzon’a geleceğinin hukuki açıdan yön ve yöntemini biliyorum. Bugüne kadar ‘O kupayı müzemize koyacağız’ diyordum. Ama Ankara’da yaptığım bir toplantıda bir arkadaşımızın önerisi çok hoşuma gitti. Öğretim görevlisi arkadaşımız, ‘Bu kupa kirlenmiştir, müzemize yakışmaz. Sahilde bir anıt yapıp, (bu kupa kirli ellerden alınmıştır) diye yazarak oraya koyalım’ dedi. Biz de öyle yapacağız. Trabzon’un ustalara ve patronlara ihtiyacı var ama Trabzonspor’un Türk futbolunu yönlendirecek yüreğe de ihtiyacı var. Bizim dönemimizde Trabzonspor’a siyaset iliklerine kadar girecek ama Trabzonspor’u kullanan bir siyaset değil, Trabzonspor’un kullandığı bir siyaset olacak” dedi.

Son olarak Başkan Adayı Muharrem Usta bir konuşma yaptı. Usta, Trabzonspor'un sahiplerinin delegeler olduğunu ifade ederek, " İster 6 ay, ister 26 ay görev versinler, hepsine varız. Biz delegelerin verdiği kararla yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Usta, Trabzon'un Yeşilova Köyü'nden olduğunu, hayatta çok mücadele ederek 13 bin kişinin çalıştırdığı Türkiye'deki en büyük sağlık kurulunun patronu, yönetim kurulu başkanı, konumunda olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Trabzonspor'a ve basketbol takımına bugüne kadar Trabzonspor'umuz diye sokak sokak koşuşturarak bugüne kadar 5 milyon destek sağladım. Bunun şahitleri, Trabzonspor’un bundan önce olduğu gibi bundan sonrada biz arkadaşlarımıza ekonomik, zaman olarak hizmetkarı olmaktan mutluluk duyacağız. Çünkü hepimiz için aslı olan Trabzonspor, hepimiz de onun için buradayız. Trabzonspor'un paraya ihtiyacı yoktur, evet yoktur. Ben de buna katılıyorum. Trabzonspor, gibi bir kulübümüzün kendine yeterliliği vardır ve zirvede olmayı her zaman hak eder. Sorunumuz bu paralı gelirleri de iyi kullanma ve başarı elde etmektir. Trabzonspor'umuzun yıllık geliri 75 milyon, İstanbul kulüplerinin 300 milyonu aştı. Yarışacaksak önce kenetlenmeye ihtiyacı var, ama paraya da var. 75 milyon liralık geliri 1 yılda 125 milyona çıkarmanın sözünü veriyoruz. Trabzonspor, sadece parasıyla başarı elde edecek bir kulüp değildir. Onun ruhu vardır. O ruh parayla birleşiyorsa kimse önümüzde duramaz. Alt yapıyı da yapılandırarak şanlı tarihimiz üstüne yeni bir tarih yazacağız. Trabzonspor, yıldızlarla dolu takımıyla bu sene yoluna devam edecek." dedi.

Sportif başarının önemli olduğunu söyleyen Usta, "Ama biz bunun adına hesapsız kitapsız işler yapmayız. İşadamı, bürokrat, taraftarımızla hepsi o sportif başarıyla mutlaka kenetlenecek. Önce sportif başarıyı çıkaracağız, o zaman kenetleneceğiz. Şike sürecinde biz Trabzonspor olarak üstümüzdeki ağır yükün altından kalkamadık. İki tarafta çok zedeledik. Bir tarafta hak ettiğimiz 7. şampiyonluk var. Maalesef şu ana kadar sonuç alacak noktaya gelemedik. Trabzonspor, her şeyin üstündedir. Trabzonspor'a gelen vermeye gelecek, kartvizit dağıtmaya değil. Delegeler bizi seçecekse ben dahil hiçbirimizin kartviziti olmayacak” diye konuştu.

5 başkan adayı yarışıyor

Trabzonspor'un 15'inci başkanının seçileceği ve Emre Aksoy, Hakan Kulaçoğlu, İbrahim Hacıosmanoğlu, Metin Atasoy ve Muharrem Usta'nın yarışacağı seçimler bugün yapılacak. Genel kurulda 6 bin 920 üyenin oy verme hakkı bulunuyor.

Trabzonspor'da bugüne kadar 42 yönetim kurulu görev yaptı. Bordo-mavili kulübün 46 yıllık tarihinde 67'nci genel kurulu yapılıyor. Bugüne kadar 70 genel kurul çağrısı yapılırken seçimli olan 3 genel kurul iptal edildi. 43 olağan genel kurul gerçekleştirilirken, dün başlayan genel kurul bordo – mavililerin 24'üncü olağanüstü genel kurulu oldu.

Trabzonspor'da başkan adayları ve listeleri şöyle:

Başkan Emre Aksoy Asıl Üyeler: Cemil Genç, Sami Karaman, Koray Turan, Osman Zaman, Hakan Usta, Adem Kılıç, Emanuallah Tüfekçioğlu, Cem Çapkınoğlu, Temel Kofoğlu, Hikmet Onay, Rıfat Genç, Sabrı Hacıahmetoğlu, Murat Yavuz, Mehmet Kalemci Yedekler: Tuncer Birinci, İsmail Kaynar, Kenan Emiroğlu, Ali Kaplan, Şahin Birsen, Temel Çakır, Kenan Ahmetbeyoğlu

Başkan Hakan Kulaçoğlu Asil Üyeler: Davut Yurttaş, Hülya Kalaycıoğlu, Hakan Orhan, Burak Gürdal, Özkan Öztürk, Hüseyin Avni Danyal, Hasan Osman Çelik, Sabih Tekin Çağlar, Osman Nuri Özyazıcı, Rıfat Emre Sönmez, Talat Yeşiloğlu, Gürsel Yuluğ, Sonay Çavuşoğlu, Osman Ataman
Yedekler: Rahmi Özçilingir, Selçuk Okan Kartal, Mehmet Aygün, Aydın Aktaş, Burak Onur, Selim Emre Ar, Hüsnü Alpkan Günay

Başkan Muharrem Usta Asil Üyeler: Celil Hekimoğlu, Bekir Bülbüloğlu, Sibel Suiçmez, Nurettin Aydın, Ahmet Çubukçu, Hüseyin Balaban, Ali Yaşar Bayram, Mustafa Yılmaz Odabaş, Soysal Algan, Ali Nuhoğlu, Çoşkun Bülbül, Kemal Halil, Gençağa Meriç, Gökhan Saral
Yedekler: Levent Eyüpoğlu, Veysel Taşkın, Kazım Şengöçgel, Ceyhun Eskici, Hasan Aktaş, Ersu Kalfa, Serdar Boğuşlu

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu Asil Üyeler: Ali Kemal Başaran, Yaşar Aşcıoğlu, Sebahattin Çakıroğlu, Murat Türköz, Ali Uzunay, Seyfettin Tayfun Kahyaoğlu, Köksal Güney, Abdi Serdar Üstünsalih, Mehmet Uğur Bozoğlu, Muhammet Kara, Engin Hacısalihoğlu, Onur İncehasan, Mehmet İrfan Çoşkun, Osman İlyas,
Yedekler: Yakup Aslan, Erol İbrahimağaoğlu, Ahmet Emre Turan, Köksal Sadıklar, Ömer Demir, Çetin Kansız, Mehmet Terzi

Başkan Metin Atasoy Asil Üyeler: Kemal Kılıç, Aygün Karakaş, Yüksel Şimşek, Ali Rıza Egemen, Ümit Celal Özgür, Salih Bülbüloğlu, İbrahim Çoşkuner, Mustafa Gültepe, Burhan Cahit Erdem, Abdulaziz Bahadır, Hakan Aygün, Ekrem Ayhan Kuleyin, Ahmet Uğur Zihni, Bekir Aktürk.
Yedekler: Haluk Hayali, Ahmet Hacısalihoğlu, Gündoğdu İskefiyeli, Abdulkadir Uludüz, Soner Yavuz, Sami Soyak, Osman Can Muhabir: Selçuk KılıçYayınlayan: Murat Kaban

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:59

İLGİLİ HABERLER