Asayiş
  • 27.8.2009 19:19

İŞTE TREN KAZASINDAN İLK GÖRÜNTÜLER...

Tren iş makinasıyla çarpıştı. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı. Ön vagonlarda sıkışanlar kurtarılmaya çalışılıyor. İşte olay yerinden ilk görüntüler...

Bilecik'in Bozuyük ilçesinde Cumhuriyet Ekspresi'nin kaza yapması sonucu olay yerine Bursa, Eskişehir ve Bilecik'ten 112 Acil Servis ambulanslarının gönderildiği bildirildi.

Eskişehir-İstanbul arasında sefer yapan Cumhuriyet Ekspresi, Ayvalı tren istasyonları yakınlarında raydan çıkarak bazı vagonları devrildi. Bilecik Valisi Musa Çolak inceleme yapmak üzere olay yerine gitti. Bozuyük, Bilecik, Eskişehir ve Bursa İnegöl'den de 112 Acil Servis kurtarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiği, Bilecik, Bozüyük ve Eskişehideki hastanelerin teyakkuz durumuna geçirildiği öğrenildi.



Kazada ilk belirlemelere göre iki kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralıları kurtarma çalışmasının sürdüğü öğrenildi.

Görgü tanıkları vagonlarda hala çıkarılmayı bekleyen yolcuların olduğunu kaydetti.

Ulaştırma Bakanlığı iş makinasının yolun karşısına geçerken kazanın meydana geldiğini kaydetti.

İsmail Sağıroğlu Belediye Başkanı: 3 Vagon demiryolundan çıkmış vaziyette iki kişi hayatını kaybetti kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şuanda hiçbir yaralı burada beklememektedir. Çıkarılan yaralılar en yakın hastanelere gönderilmiş durumda.



NTV'ye canlı telefon bağlantısı kuran Bozüyük İtfaiye Müdür Vekili Gürhan Bilgili '4 Kişi hayatını kaybetti sayın Valimiz burada. Bir vagon devrilmiş. 15'e yakın da yaralı var' dedi.

Bilecik Gar Şefi Salih Çak kazanın meydana geldiği yerin bir hemzemin olmadığı ve karayolu çalışmalarında görevli bir iş makinasının tren yolu üzerine geçmesiyle kaza meydana geldi.



Devlet Demir Yolları'ndan yapılan resmi açıklamada 17:30 Civarında meydana gelen kazanın Ayvalı mevkiinde tren yoluna izinsiz giren paletli bir iş makinasının girmesiyle meydana geliyor kaza. Yapılan resmi açıklamada 2 ölü 10 kişinin yaralandığını kaydedildi.





Kazazede Ali Soysal hala vagonlarda insanların olduğunu ve gelen kurtarma ekiplerinin demir kesme cihazlarının yetersiz olduğunu ve trenin parçalarının kesilemediğinden dolayı trenin ilk vagonunda kalan kişilerin kurtarılma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Soysal ayrıca 'Tren çok hızlı değildi. Çarpışma hızlı ve şiddetli oldu ama tren hızlı değildi çünkü 5 dakika kadar önce Bozüyük istasyonundan hareket etmişti. Ayrıca bölgeye kurtarma ekipleri geldi. AKUT ekibi burada. Bir tane kesici makas var bir tane daha geldi onlarla kesiyorlar. Bu da yetersiz kalıyor. Vagon demir yığını gibi duruyor yarısına kadar' dedi.

NTV Muhabiri Sena Kiper kazanın meydana geldiği yerin çukurda bir yer olduğunu ve kurtarma ekiplerinin bölgeye intikal ve müdahale etmesi de buna baağlantılı olarak zorlaştığını kaydetti.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ; 2 Kişi hayatını kaybetti 12 kişi yaralandı. Akut, Jandarma, Emniyet güçlerimiz var. Bir tane ölü vatandaşımız ve bir yaralı yolcumuz var. Devletimizin tüm organları burada çalışmalar yapılıyor. Bizim görebildiğimiz şuan toplam içerde kalan 1 ölü ve 1 de yaralı yolcu var. Yaralı kardeşlerimizde Bilecik ve Bozüyük Hastanelerinde tedavileri öncelikli olarak yapılıyor.



Ayrıntılar az sonra....

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:30

İLGİLİ HABERLER